Čiščenje kuhinje: priljubljeni triki, ki v resnici sploh ne delujejo

Nekateri vse bolj znani triki, ki krožijo po spletu, nimajo učinka ali pa so celo nevarni.

Hiter življenjski tempo nam narekuje, da na vseh področjih neprestano iščemo bližnjice in trike. Seveda jih uporabljamo tudi mi, še posebej radi v kuhinji. A vsi triki, ki jih lahko najdemo na spletu, žal ne bodo rešili težav, kot obljubljeno. Spodaj naštevamo tiste, ki se jim raje izognite.

Čiščenje umivalnika s peno za britje

Že res, da bo korito, ki ga boste zloščili z brivsko peno, videti malce bolj sijoče. A poleg tega bo oddajalo tudi precej močan vonj po brivski peni, ki si ga v kuhinji seveda ne želimo. Če sami uporabljate ta trik in veste, koliko truda je potrebno vložiti za sijoče korito, boste še posebej razočarani, če vam povemo, da boste enak učinek veliko preprosteje dosegli z mikrokrpo in nekaj kapljicami kisa.

Brisanje prahu s kavnim filtrom

Ne spomnimo se, kje smo prebrali, da kavni filter odlično odstranjuje prah s pohištva, a naj vam povemo, da trik nima posebno velike teže. Kavni filter je namreč dražji od običajne krpe in zakaj bi torej po nepotrebnem zapravljali denar, če lahko prah pobrišete z navadno staro majico?

Loščenje pohištva s čajnimi vrečkami

Hm, zanimivo. Na kar nekaj spletnih straneh smo zasledili, naj bi bile sveže namočene čajne vrečke uporabne za loščenje lesenega pohištva. Ampak ne spomnimo se, od kdaj sta les in voda postala prijatelja? Da ne omenjamo, kako grde madeže lahko za seboj pusti polit čaj. Svojim omaricam vsekakor ne bi privoščili premaza s čajnimi vrečkami.

Kokakola kot čistilo

Verjetno ste že zasledili videe, kjer s kokakolo čistijo wc školjke, topijo kovine in podobno. Seveda drži, da ta gazirana pijača vsebuje kislino, ki je zelo agresivna. A ker je kokakola hkrati tudi sladka, si z njenim polivanjem po kuhinjskih površinah ne boste naredili velike usluge.

Ožete limone za sijočo posodo

Saj veste, v našem uredništvu si prizadevamo, da bi v kuhinjah proizvedli čim manj odpadkov in radi bi verjeli, da je ponovna raba ožetih limon mogoča. A če ste do sedaj mislili, da bodo iztisnjene limone pripomogle k svetleči posodi … No, v velikih količinah bodo pomagale, a to je že potrata.

Razkuževanje gobic za čiščenje z mikrovalovno pečico

Mikrovalovka je videti precej nevarno in ker marsikdo ne pozna njenega principa delovanja, bi lahko verjel, da je v njej dobro razkužiti posode, vilice in … gobice za pomivanje posode. A naj vas opozorim: za doseganje učinka razkuževanja bi morala biti mikrovalovka prižgana precej časa, kar pa bi lahko povzročilo celo požar. Tega torej ne počnite doma.

Avtomobilski vosek za premazovanje kuhinjskega pulta

Ta trik lahko zasledite marsikje na spletu, mi pa vas opozarjamo, da se mu izognite v velikem loku. Večina avtomobilskih voskov je namreč vnetljivih, zato bodo v kombinaciji z lesom odlično gorivo za plamene. Ne, torej.

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Fermentirana ingverjeva limonada, polna zdravja in svežine
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana