Najboljši kuhinjski nasveti za prihajajoč vročinski val

Prihaja nov vročinski val.

To poletje se nikakor ne more odločiti med mrzlim in hladnim vremenom. Od hudih nalivov do mraza in vročinskih valov. Lahko bi rekli, da smo letos doživeli že vse. Ravno slednji pa naj bi se po napovedih vremenoslovcev kmalu vrnili. Da boste lažje shajali z višjimi temperaturami, spodaj nizamo nadvse uporabne nasvete, kako se nanje lahko pripravite v kuhinji.

Pripravite plastenke

Če vas na letalu zebe, lahko stevardeso prosite za vročo plastenko vode, ki vas bo ogrela. Poleti pa si lahko pomagamo z mrzlimi plastenkami. Še preden pride vročinski val, v zamrzovalnik shranite plastenke vode. Ko vam bo vroče, jih vzemite iz njega, ovijte v brisačo in se z njimi ohladite.

Pripravite hladno meglico

Razpršilo za čistila je odličen pripomoček za škropljenje rastlin. Z mrzlo meglico pa si lahko v vročih dneh pomagate tudi vi. Dobro operite embalažo čistila, napolnite ga s hladno vodo in popršite. Vodi lahko za še hladnejši učinek dodate malce mete.

Zmočite zavese

Pri visokih temperaturah boste lažje zdržali, če bo zrak bolj vlažen. Konce zaves namočite v posodo z vodo. Tkanina bo vpila vlago in ko bo skozi okno zapihal vetrič, vas bo vlažen piš prijetno ohladil.

Domača klimatska naprava

Če doma nimate klime, malce improvizirajte. Pred običajen ventilator (na varno razdaljo) postavite nekaj kock ledu. Veter, ki bo pihal čez led, bo hladnejši.

Ne prižigajte pečice

V res vročih dneh se poskušajte izogniti veliki kuhariji. Ne prižigajte pečice, saj bi ta dodatno segrela prostor, prav tako se izogibajte štedilniku. Raje jejte solate in drugo hladno hrano, če pa si boste želeli sladkega, preverite, katere sladice brez peke vam svetujemo mi.

Priporočamo še: 12 najboljših sladic, za katere ne boste potrebovali pečice

Zasenčite kuhinjska okna

Če ne želite, da bi sonce ogrelo vaše notranje prostore, zagrnite okna. Če na njih nimate pritrjenih žaluzij ali zaves, pa si pomagajte kar z avtomobilskimi senčniki.

Preverite še: Tedenski jedilnik: hitre in poceni jedi

Fotografija: Getty Images

Vir: Thekitchn

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana