Pet novoletnih zaobljub za vedno pospravljeno kuhinjo

Prihod novega leta s seboj prinese takšne in drugačne novoletne zaobljube, januar pa je čas, da jih začnemo izpolnjevati.

Če si slučajno še niste zadali nobene zaobljube, vam mi zaupamo svoje. Ker si želimo, da bo naša kuhinja v prihajajočem letu vedno pospravljena, se bomo držali spodnjih petih pravil.

1. Pospravljanje med kuho

Če boste prazne embalaže, krompirjeve olupke in ostanke zelenjave zavrgli sproti ter pult obrisali že med kuhanjem kosila, vas po končanem obroku ne bo čakalo veliko dela. Le pomijete krožnike in kuhinja bo kot nova.

2. Čiste omarice

Enkrat tedensko pobrišite površine kuhinjskih omaric. Kuhinja bo tako vedno čista in če boste omarice res čistili redno, boste s pospravljanjem končali že v nekaj minutah.

3. Uporaba krpe z mikrovlakni

Morda se sliši smešno, a krpa z mikrovlakni v kuhinji dela čudeže. Če boste z njo vsak dan pobrisali pult, korito in pipo, se bodo ti svetili, kuhinja pa bo tako videti res urejena do potankosti.

4. Premišljeni nakupi

Res je že čas, da začnete pametno nakupovati. Tako se v vaši kuhinji ne bodo skladiščile konzerve, ki jih nikdar zares ne odprete, in kosmiči, ki nihče v družini ne mara. Preden se podate v trgovino, najprej preglejte domače zaloge in jih pametno dopolnite le z živili, ki jih boste vključili v tedenski jedilnik.

5. Pametno shranjevanje

Če moko, kaše in podobna živila hranite v originalni embalaži, se vam lahko kmalu pripeti, da bodo kuhinjske omarice polne drobtinic, posledično pa tudi moljev. Zato živila shranjujte pametno ter si priskrbite plastične ali steklene embalaže, ki bodo preprečile, da bi bila hrana raztresena po omaricah.

Fotografija: Thinkstock

Preberite še: Šest stvari, ki jih morate vedeti o pomivalnem stroju

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana