Presenetljivo preprost način za učinkovito čiščenje žara

Potrebujete le dve sestavini, ki ju imate gotovo doma.

Verjetno ni človeka, ki ne bi užival v poletnih zabavah ob žaru, našli pa bi marsikoga, ki se nikakor ne veseli čiščenja. Seveda za ta namen obstaja marsikatero čistilo in drugi pripomočki, ki naj bi čiščenje žara olajšali, a včasih vsega pač nimamo pri roki.

A ni potrebno, da čiščenje rešetk, na katerih se je peklo okusno kosilo, postane zamudno in zoprno opravilo. Našli smo namreč način, kako hitro in učinkovito odstraniti zapečeno maščobo na popolnoma naraven način in z le dvema sestavinama, ki ju imate gotovo doma.

Potrebujete le limono in sol, poprimite pa še za nož, rezalno desko in kuhinjsko krpo.

Na deski vzdolžno prerežite limono. Večja kot bo, večja bo vaša čistilna površina. Prerezano limono nato dobro posolite in z njo podrgnite po površini žara. Abrazivna sol bo v kombinaciji s kislino limone učinkovito odstranila maščobo in ostanke hrane, žar pa nato le še prelijete z vodo in obrišete s krpo in že je pripravljen na vaš naslednji piknik. A ne pozabite, drgnjenje rešetk po vsakratni uporabi žara ni potrebno, ker nam ravno ti sloji zapečene maščobe preprečujejo sprijemanje mesa na rešetko med samo peko. Še en nasvet mojstra, kako preprosto očistiti žar, najdete tukaj.

Kaj vse lahko doma očistite z naravnimi čistili, preverite spodaj.

Kako se pravilno lotiti trdovratnih madežev, ki nastanejo v kuhinji
Naravni triki, s katerimi boste odgnali neprijeten vonj iz kuhinjskega odtoka
Preprost trik za čiščenje mikrovalovne pečice

Ne spreglejte: Štiri dejstva o mladem krompirju

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed