Smešno preprost trik, kako med kuhanjem vedno ohraniti čist kuhinjski pult

Fotografija: I_rinka/Getty Images

Verjamemo, da vam bo ta preprosti trik prihranil kar nekaj časa, ki bi ga sicer porabili za čiščenje kuhinjskega pulta.

V kulinariki obstajajo določena pravila in zakonitosti. Kako pripraviti določno jed, katere tehnike moramo zanjo poznati, kako se rokovati z določenimi kuhinjskimi pripomočki in tako naprej. Kljub temu pa se – tako kot v življenju – v kuhinji vsak obrača nekoliko po svoje. Nekateri radi do potankosti odmerijo vse sestavine, še preden prižgejo štedilnik. Spet drugi so med kuhanjem raje spontani in živila po občutku dodajajo v ponev. Gotovo pa je obema vrstama kuharjev skupno, da nihče izmed njih med pripravo hrane ne mara umazanega pulta.

Slednjemu se sicer težko izognemo. Sploh, ko imamo opravka s tekočimi sestavinami. Hitro se namreč kaj polije in pokaplja. A če uporabimo trik, ki smo ga nedavno zasledili na tiktoku, bo delovna površina ostala čista. Brez skrbi, ne bomo zganjali nikakršnih čarovnij. Pravzaprav bomo vse še naprej počeli, kot smo bili vajeni doslej, le da bomo naredili manjšo spremembo pri doziranju tekočih sestavin. Pravzaprav bomo le malce drugače obrnili zapestje, kot to storimo običajno. Sledite?

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako avtor v ponev zlije razžvrkljana jajca z namenom, da bi pripravil omleto. Skodelico približa štedilniku in zmes vlije na vročo površino. Preprosto. Navadno bi po tem koraku skodelico odložili na kuhinjski pult, pri tem pa bi ostanki tekočine kapljali nanj. Če pa po tem, ko smo tekočino vlili v ponev, nekoliko obrnemo zapestje in skodelico nagnemo v drugo stran, bodo kapljice zdrsnile nazaj v posodo in ne bodo kapljale čez njen rob. Res smešno preprosto, kajne?

Ko boste naslednjič pripravljali omleto, palačinke ali kakšno drugo jed, ki od nas zahteva vlivanje tekočin, se spomnite na gib z zapestjem iz videa. Tudi v primerih, ko tekočine doziramo z zajemalko. Pult bo na ta način ostal čist in vam se ne bo treba ukvarjati s čiščenjem.

Preberite še: Tedenski jedilnik: juhe in enolončnice

Fotografija: I_rinka/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana