Tako boste najlažje odstranili nalepke s kozarcev, pravi Martha Stewart

Če bi radi ponovno uporabili kozarce od vložnin, verjetno želite z njih odstraniti nalepke. To je najbolj preprost način za njihovo odstranjevanje.

V teh dneh imamo morda več časa, ki ga lahko namenimo domačim opravilom. Marsikdo se je v karanteni lotil čiščenja kuhinje, prebiranja shrambe ali inventure zalog v kleti. Kljub temu, da si te prostore sicer vedno želimo imeti urejene, je generalno čiščenje na vsake toliko zelo zaželeno. In če se nameravate lotiti tako imenovane »generalke«, vam bo gotovo prišel prav nadvse priročen nasvet gospodinjske mojstrice Marthe Stewart.

Martho gotovo poznate, saj spada med ene najbolj prepoznavnih ameriških gospodinj. Njene kuharske oddaje in knjige se prodajajo za med, prav tako pa je z njenimi nasveti prepreden splet in vsakič se razveselimo, ko najdemo katerega od njenih gospodinjskih trikov.

Tokrat se je Martha lotila težave, ki nas včasih v kuhinji zares spravi ob živce ter nas pogosto stane celo kakšnega zlomljenega nohta. Govorimo o nalepkah z etiketami, ki jih najdemo na novih krožnikih, stekleničkah, loncih in kozarcih za vlaganje. V svojo kuhinjo namreč zelo radi prinesemo kakšen nov kos stekla ali keramike, nato pa se kar nekaj časa ukvarjamo s tem, kako z njega previdno odstraniti nalepke, da ne bi poškodovali površino.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart48) on

Martha pravi, da si v teh primerih lahko pomagamo s pripomočkom iz kopalnice. Potrebovali bomo sušilnik za lase in z njim toliko časa greli nalepko, da bo brez težav zdrsnila s kuhinjskih pripomočkov. Ta trik nam bo prišel nadvse prav tudi pri vlaganju in organizaciji prostorov v shrambi. Nalepke bomo tako z lahkoto odstranili s steklenih in keramičnih površin, ne da bi si pri tem poškodovali nohte ali izgubili živce.

Preberite še: VIDEO: Preproste kostanjeve kocke, ki jih boste pogosto pekli

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed