Tako se preprosto znebite nalepk na kozarcih za vlaganje

Pred nami je sezona vlaganja in zakaj bi kupovali nove kozarce!

Vrtovi so letos polni domačih pridelkov, ker pa vsega sproti ne moremo pojesti, je vlaganje odlična rešitev, da bomo v sadju in zelenjavi lahko uživali še kar nekaj časa. Najbolje, da kar pripravimo kozarce, kamor bomo spravili letošnje shranke, se strinjate?

Verjetno nam ni treba posebej poudarjati, da na našem portalu vedno spodbujamo recikliranje in se trudimo ravnati ekološko po najboljših močeh. Zato seveda želimo ponovno uporabiti tudi kozarce za vlaganje ali tiste, v katerih smo kupili ajvar, majonezo ali kaj drugega. Nesmiselno bi bilo kupovati nove, verjamemo pa, da vas lahko motijo nalepke na tistih, ki so bili že uporabljeni. Zato danes pišemo o tem, kako se slednjih znebiti. Brez truda in slabe volje. Veste, kako?

Odstranjevanje nalepk s kozarcev za vlaganje je lahko precej zoprno opravilo. Sploh, če jih želimo za novo sezono pripraviti v velikem številu. Morda ste že poskusili z vlaženjem etiket, pa vam je nato vedno nagajalo lepilo. Ali pa ste si lomili nohte s praskanjem po steklu. No, letos na takšne in drugačne nevšečnosti kar pozabite. Potrebujete le stekleničko otroškega olja, s pomočjo katerega bodo nalepke skoraj same popustile in se odstranile s kozarcev.

Zmočite krpo in jo pokapljajte z nekaj kapljicami olja za nego otroške kože. Nato podrgnite po nalepki na kozarcu in v nekaj potezah bo odstranjena. Z mastno krpo odstranite tudi ostanke lepila, nato pa steklo sterilizirajte in že je pripravljeno za letošnje vlaganje kumaric, kuhanje marmelad ali shranjevanje drugih živil, ki jih želite imeti na zalogi v svoji shrambi.

Preberite še: Vlaganje kumaric: na enem mestu vse, kar morate vedeti za najboljši rezultat

Fotografija: Galina Atroshchenko/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana