Trik, kako se znebiti neprijetnega vonja, ki veje iz koša za smeti

Fotografija: TolikoffPhotography/Getty Images

Ne želimo si, da bi iz koša za smeti zaudarjalo. Vonj po odpadkih lahko pokvari vzdušje v kuhinji.

V uredništvu si prizadevamo, da bi pri kulinaričnih podvigih proizvedli čim manj odpadkov, kljub temu pa brez koša za smeti v kuhinji ne gre. Trudimo se, da zavrženo dosledno ločujemo in polne vrečke redno menjamo z novimi, kljub temu pa vonj iz smetnjaka nikoli ni prav prijeten. Ker si takšnih vonjav v kuhinji ne želimo, smo poiskali način, kako se jim izogniti.

Kljub temu, da skrbimo za redno odnašanje smeti, koš zanje oddaja neprijeten vonj. Zato smo se ga odločili vsaj malce prikriti. Pomembno je, da skrbimo tudi za redno pomivanje posode, v katero mečemo odpadke. Vrečke za smeti se včasih strgajo in iz njih pricurlja kakšna tekočina. Zato je nujno, da smetnjak redno pregledujemo, da ni umazan.

Pa se vrnimo k prekrivanju neprijetnega vonja. Malce smo pobrskali po spletu in našli kar nekaj rešitev. Najbolj praktičen se nam je zdel trik z blazinicami, ki so sicer namenjene podlaganju nog stolov, miz in drugega pohištva, da te ne bi puščale prask na parketu. Če ste kdaj obiskali kakšno trgovino z opremo za dom, ste gotovo že naleteli na nalepke iz filca, ki jih uporabljamo v ta namen. No, mi jih bomo danes koristili malo drugače.

Kot lahko vidite v zgornjem videu, za smetnjak potrebujemo eno ali dve nalepki, kakršni smo opisali zgoraj. Nanje nakapljamo nekaj kapljic eteričnega olja poljubnega vonja. Nato pa nalepko pritrdimo v notranjost smetnjaka v kuhinji. Blazinica bo oddajala prijeten vonj, ki je precej intenziven, in tako odišavljala kuhinjo tudi do meseca dni.

Če takšnih nalepk nimamo pri roki, pa se lahko tudi malce znajdemo. Namesto njih eterično olje nakapljamo na kos vate in ga položimo na dno smetnjaka. Prav tako pa so v trgovinah na voljo tudi že odišavljene vrečke za smeti, ki bodo pomagale prikriti neprijetne vonjave naših odpadkov.

Preberite še: Rastline, ki jih nabiramo septembra: ena je zlata vredna

Fotografija: TolikoffPhotography/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana