Bojana Ukmar: »Da so nas uvrstili med najboljše v Evropi, sem izvedela, ko so začele deževati čestitke!«

Časopis The Guardian je objavil seznam dvajsetih čudovitih kmečkih turizmov v Evropi. Med njimi najdemo tudi slovenske kotičke.

Pretekli teden je časopis The Guardian objavil seznam idej za nepozaben oddih na kmečkih turizmih v Evropi. Med najboljšo dvajseterico se je uvrstilo tudi nekaj slovenskih turističnih točk, ki so se ob bok postavile medijsko veliko bolj opevanim destinacijam. Že res, da Slovenija v svetu postaja vse bolj turistično prepoznavna, a priznanja in uvrstitve naše države na svetovnih lestvicah v zadnjem času res pogosteje zagledamo v časopisih kot pa nekoč.

In tako se je v časopisu pred dnevi našla tudi Bojana Ukmar, lastnica enega od kmečkih turizmov, ki ga je The Guardian objavil kot priporočilo za čudovit oddih na Krasu. Če bi imeli doma gostilno, bi verjetno želeli vedeti, da k vam na obisk prihaja eminentna družba tujih novinarjev priznanega časopisa, kajne? A v tem primeru ni bilo tako. Kot nam je po telefonu razložila Bojana, ki je bila nad objavo čisto presenečena, namreč ni vedela, da se je njena turistična kmetija uvrstila na Guardianov seznam. »Da so naši Francinovi v časopisu, sem izvedela šele od prijateljev, ko so začele deževati čestitke! Klicali so me celo iz Anglije,« pravi dobre volje.

Turistično kmetijo Francinovi, ki se je na Guardianov seznam uvrstila poleg še treh slovenskih kmetij: Pri Plajerju v Trenti, Pr’ Povšin na Bledu in Lešnik nad Šmartnim pri Slovenj Gradcu, najdemo v vasi Avber na Krasu. Domačija z okoliškimi vinogradi in neverjetnim razgledom je čudovita oaza z domačo in avtentično ponudbo kraške kulinarike. Od domačih štrukljev do sira in pršuta, v družbi odličnega terana, seveda. Ni čudno, da je domačija navdušila tuje obiskovalce, saj tu ne manjka smeha in dobre volje. Še dobro, da nam kdaj tudi tuji časopisi potrdijo, kako lepi so naši kraji in kako bogata je slovenska turistična ponudba.

Vsaka takšna objava namreč spodbudi razvoj turizma in njegove ponudbe. Samo spomnimo se, koliko gurmanskih turistov sta prepoznavnost in naslov najboljše chefinje sveta prinesla Ani Roš. Pri Francinovih bodo tako kmalu lahko ocenili, koliko gostov jih je našlo v medijih, z gotovostjo pa lahko trdimo, da se bomo kaj kmalu na priporočenih turističnih kmetijah oglasili tudi mi.

Znani so rezultati: The Slovenia Restaurant Awards: To so tri najboljše slovenske restavracije

Fotografija: Arhiv Francinovi

Preberite še: Dva preprosta načina, kako lahko sami pripravite rikoto
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana