Med 50 najboljšimi v Evropi tudi ta slovenska picerija

Portal 50 Top Pizza vsako leto objavi seznam najboljših picerij v Evropi, letos pa se je na lestvici znašla tudi zelo znana ljubljanska picerija.

V času olimpijskih iger smo Slovenci izjemno ponosni na naše športnike in skoraj ne mine dan, ko nas ti ne bi razveselili z vrhunskimi uvrstitvami. Lep dosežek pa v teh dneh beležimo tudi na kulinaričnem področju, saj se je na evropski lestvici najboljših znašlo slovensko ime. Portal 50 Top Pizza, ki enkrat letno na lestvico najboljših uvrsti evropske picerije, je tokrat odliko namreč podelil znani ljubljanski piceriji.

Da bi bila lestvica kolikor se da pravična, so iz konkurence izključene vse italijanske picerije. Nenazadnje govorimo o pici, simbolu te države, ki ji preostali svet pri tem, kar znajo delati najbolje, pač težko parira. Kljub temu, da pice preostalih držav niso italijanske, pa seveda ne pomeni, da so manj kakovostne ali okusne.

Prvo mesto lestvice je zasedla Peppe Pizzeria, ki je od lanskega leta na lestvici napredovala za kar 30 mest. Nahaja se v Parizu, na drugem mestu pa se je znašla dunajska picerija, Via Toledo Enopizzeria. Na tretje se je uvrstila madridska Fratelli Figurato, na četrto 50 Kalò di Ciro Salvo Pizzeria London, na peto pa picerija iz Kopenhagna z imenom Bæst.

Slovenija zasedla 35. mesto

Odlično 35. mesto pa je zasedla ljubljanska picerija Verace, ki je bila pred leti tudi prva, ki je pri nas pripravljala prave napolitanske pice. Kritiki so pohvalili predvsem njihovo margerito z buffala mocarelo, dodali pa še, da priporočajo preizkusiti tudi odlične sladice. Canoli in tiramisu sta tam namreč odlična.

Prijetno topli večeri v avgustu, ki nam še preostanejo od poletja, so tako krasna priložnost, da se odpravimo v mesto in poizkusimo pico, ki se je uvrstila med najboljše v Evropi. Tisti, ki pa Verace že dobro poznate, pa se ponovnega obiska gotovo ne boste branili, kajne?

Preberite še: Kultne jedi: pica in recept za testo enega najboljših mojstrov na svetu

Fotografija: Sonja Ravbar

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed