Najboljši kuharski triki po mnenju uporabnikov spleta

Na spletu je mogoče najti nešteto kuharskih nasvetov, kar je kot nalašč za vse, ki se radi naučimo nekaj novega in tako spremenimo že ustaljene navade na bolje.

Nedavno smo po spletu brskali za recepti in naleteli na zanimiv kulinarični pogovor na spletni strani Reddit. Njegovi uporabniki so klepetali o kuharskih domislicah, ki so jim, kot sami pravijo, spremenile življenje. Izbrali smo komentarje uporabnikov, ki so imeli največ všečkov, zanima pa nas, ali kateri trik od naštetih uporabljate tudi sami?

Eden izmed uporabnikov je zapisal, da pri kuhanju testenin v vodo, v kateri jih kuha, vedno doda kocko jušne osnove, saj imajo testenine tako intenzivnejši okus. Na ta način jim doda umami, pravi uporabnik. Poleg tega pa svetuje tudi uporabo škarij namesto noža, povsod, kjer je to mogoče. Celo za rezanje mesa!

Nasvet nekega drugega uporabnika pa je bil namenjen lajšanju namaščevanja ponev. Pravi namreč, da je v hladilniku vedno dobro imeti polovico kocke masla, ki je namenjena le namastitvi pekačev, ponev in druge posode. Ta ideja morda res ni slaba, kaj?

Krompirjeva voda v omako, kumarična v marinado

Zelo všečkan je bil tudi predlog navzkrižne uporabe različnih tekočin, v katerih se kuhajo ali vlagajo posamezna živila. Na primer vodo, v kateri se je kuhal krompir, uporabimo za zgostitev raznih omak, saj vsebuje škrob. Vodo kislih kumaric pa uporabimo v solatnih polivkah in marinadah.

Veliko trikov je bilo povezanih tudi z majonezo. Nekateri uporabniki jo namesto masla priporočajo v toplih sendvičih. Marsikdo pa majonezo meša skoraj povsod. Uporabniki z njo izboljšujejo okus in teksturo brownijev, z njo nadomeščajo olje in celo pripravljajo guakamole.

Kisla smetana?

Zanimiv pa je tudi predlog, da v razžvrkljana jajca, v katerih mariniramo piščanca za cvrtje, dodamo kislo smetano. Na ta način naj bi bila skorjica bolj hrustljava, a priznamo, da tega še nismo poizkusili.

Najbolj všečkan predlog od vseh pa je bil trik, ki vam bo v pomoč, ko režete čilije in druge hude paprike. Ko se jih nehate dotikati, roke hitro namažite s čim bolj nevtralnim oljem. Katerokoli rastlinsko olje se bo v tem primeru super izkazalo, nato pa roke umijte s tekočim milom.

Oh, in še to. Pomarančni sok! Uporabniki Reddita ga predlagajo kot sredstvo za »osvetlitev«. Dodajte ga v bananov kruh ali druga peciva. Dobili boste namreč bolj rahlo teksturo.

Preberite še: Recept za odličen carski praženec z rozinami

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana