Odprta Kuhinja

Veliko presenečenje med novimi kavarnami

Portugalske sladice. (Foto: Olga Mazyarkina/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Ne bi si mislili, da bo na kuharskem portalu beseda tekla o velikanu hitre mode, a Zara se je odločila vstopiti tudi na kulinarični teren.

Zara je v svetu hitre mode ena izmed najbolj prepoznavnih znamk. Sprva majhno špansko podjetje se je zavihtelo v sam vrh modnega sveta s prav posebnim poslovnim modelom, danes pa njihove trgovine najdemo po vsem svetu in skoraj vseh kontinentih. Ustanovitelj podjetja je eden izmed najbogatejših zemljanov, Zara pa je že pred časom ponudbo razširila tudi na svet kozmetike in notranje opreme. 

A to še ni vse, kar ta modna znamka ponuja. Nedavno so se odločili preizkusiti tudi na kulinaričnem terenu in odprli svojo prvo kavarno v Evropi. Ta je na Portugalskem, v Lizboni, v njej pa strežejo kavo in prav posebne portugalske slaščice, po katerih je država izjemno znana. 

Majhni kolački, ki so priljubljeni po vsem svetu

Imenujejo se pasteis de nata in so najbolj prepoznavna in priljubljena sladica na Portugalskem, ki je svojo slavo razširila po vsem svetu. Gre za majhne kolačke iz listnatega testa, napolnjene z bogato jajčno kremo, ki se peče, dokler ne postane zlato rjava in rahlo karamelizirana na vrhu. Pogosto jih postrežejo posute s sladkorjem v prahu in cimetom, kar njihov okus še dodatno obogati. To tradicionalno sladico pa najdete tudi v Ljubljani. Strežejo jo v pekarni Ana, ki jo je že pred časom odprla Ana Roš.

Prva v Evropi, a ne prva na svetu

V Zarini kavarni ponujajo tudi nekaj drugih sladic in raznovrstnih napitkov, poudarek pa je seveda na vizualni podobi celotne ponudbe. Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, je ambient elegantno zasnovan, oprema, pohištvo, skodelice in krožniki pa so seveda Zarine znamke. 

Kavarna na Portugalskem sicer ni prva na svetu. V lanskem letu je Zara svojo prvo kavarno otvorila v dubajskem nakupovalnem centru. Ker je bila zgodba velik uspeh, so se odločili nadaljevati na evropskem trgu. Lizbona je bila, ker tam stoji največja Zara v Evropi, logična izbira, samo ugibamo pa lahko, kje se bo odprla naslednja modna kavarna.

Priporočamo še: Pravijo, da testenin po kuhanju sploh ni treba odcediti

Datum Objave: 26.9.2024 ob 05:09

Več iz te teme:

žaraLizbonakavarna

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.