Brunch v mestu: Barbarella

Dobro jutro! Ste za nekaj slastnega? Potem berite dalje, danes vas peljemo v Barbarello!

Včasih sobotna jutra zahtevajo jajca in slanino, spet drugič pa vikend radi začenjamo lahkotno, s chia pudingom, avokadom, sadjem in sokom rdeče pese – skratka s hrano za dušo. A brez skrbi, kot po navadi vas tudi danes ne bomo pustili lačnih in obljubljamo vam nadvse krepčilen zajtrk, ki bo nežno prebudil vaše telo, obenem pa tudi vizualno navdušil. Torej, v Barbarello!

Če želite na poti obiskati svojo najljubšo branjevko ter opraviti še kakšen sobotni nakup, se lahko oglasite pod Plečnikovimi arkadami (Adamič-Lundrovo nabrežje 3), mi pa smo se tokrat odpravili na Slovensko 38, v Barbarella Juice bar, kjer boste v vegetarijanskih, veganskih, brezglutenskih, predvsem pa zdravih dobrotah lahko uživali ne le na prijetni terasi, ampak tudi v notranjem ambientu.

Za svetlim pultom, ki stoji med belimi ploščicami, mentolovimi lučmi in marmornatimi mizicami, nastajajo polnovredni zajtrki, fotogenični brunchi, užitkarska kosila in sveži pisani smutiji, ki z vitamini oskrbujejo prebivalce Ljubljane in njene obiskovalce.

Mi smo si tokrat privoščili polno mizo dobrot – popečene toaste s pesinim pestom in avokadom, božansko skledo ovsene kaše s semeni chia, ajdovo granolo in sadjem ter najbolj rahel bananin kruh, kar smo ga jedli v življenju. Poleg pa macha latte, jagodno limonado in sveže iztisnjen sok. Skratka, zdravje od A do Ž.

Tisti, ki Barbarello poznate, gotovo veste, da znajo Barbara Radojlovič in njena dekleta iz zdravih polnovrednih sestavin izvabiti le najboljše. A predvsem želimo prepričati dvomljivce. Barbarella namreč ni le gurmanska postojanka, namenjena veganom in tistim, ki pazijo na obseg svojega pasu. Hrana je tu zares okusna, in ko boste po koncu obroka siti uživali na sončku, še pomislili ne boste, da ste zaužili le rastlinske sestavine.

Seveda pa Barbarella ne streže le striktno veganske hrane. Tisti, ki si boste zaželeli kave z mlekom, boste z ljubeznijo postreženi. Je pa Barbarella gotovo kotiček v mestu, kjer boste lahko brez skrbi uživali tudi tisti, ki se spopadate s takšnimi in drugačnimi alergijskimi težavami, saj približno 80 odstotkov jedi na meniju ne vsebuje glutena, v preostalih primerih pa pšenico nadomešča kamutova moka, ki jo za Barbarello v slastne kruhke spremenijo v ekološki pekarni Deveta vas.

Če ste si tudi vi danes zaželeli nekaj posebnega, okusiti kaj novega, popiti kavo iz ročno izdelanih glinenih skodelic, ki jih, mimogrede, Barbara ustvarja sama, in uživati v prijetnem ambientu, vas torej vabimo v Barbarello. Skoraj nemogoče je, da se z bruncha ne bi vrnili s polnimi baterijami in veselimi nasmeški.

Da pa si boste nekaj zdravega lahko privoščili tudi doma, nam je Barbara izdala recept za Barbarellin najbolj priljubljen zeleni detox smuti, za katerega potrebujete:

– 250 ml pomarančnega soka
– 1/2 banane
– 1/2 zrelega manga
– 3 pesti špinače
– malo bio limonine lupine
– 1/8 čajne žličke spiruline

Vse skupaj premešajte v mešalniku do gladkega in napitek spijte takoj po pripravi.

Fotografije: Sonja Ravbar

Preberite še: Brunch v mestu: Ek bistro

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.