Ljubljanske mlekarne spodbujajo družbeno odgovornost med dobavitelji

Ljubljanske mlekarne so z nagrado S posluhom za jutri počastile kmete, ki so najbolj pripomogli k promoviranju slovenske mlekarske verige.


V Ljubljanskih mlekarnah sodelujejo s kar 2200 kmeti, odnose z njimi pa negujejo tudi na tradicionalnem srečanju dobaviteljev mleka, ki je vsako leto na drugem koncu Slovenije, tokrat pa so ga izvedli v nekoliko prilagojeni različici.

V letu 2020 so v Ljubljanskih mlekarnah morali razviti še tesnejše sodelovanje z dobavitelji, saj je epidemija prinesla nemalo izzivov tudi v mlekarsko panogo. Glede na uspešno sodelovanje so – čeprav zaradi zdravstvenih razmer srečanja dobaviteljev niso mogli izpeljati v običajni obliki – ohranili tradicijo in se poklonili izstopajočim dosežkom dobaviteljev.

Drugo leto zapored so podelili priznanje S posluhom za jutri, s katerim izpostavljajo projekte z družbeno odgovorno noto. Letos, ko je samooskrba postala ena velikih tem v javnosti, so priznanje namenili tistim dobaviteljem, s katerimi so še posebej tvorno sodelovali pri komunikacijskih aktivnostih v podporo potrošnji slovenskega mleka in mlečnih izdelkov.

Priznanje S posluhom za jutri za proaktivnost pri promociji izdelkov iz mleka slovenskih kmetov so prejeli:

– Simona in Jernej Strašek
– Romana in Anton Koren
– Katica Prezelj z družino (kmetija Pr” Kendu)
– Janez Rosc z družino (kmetija Spodnji Strmčnik)
– Janez Lapanje z družino (kmetija Krnčan)

Zadnje tri kmetije so sodelovale pri komunikacijski akciji Okus po domu se začne pri nekom doma, ki jo potrošniki spremljajo tako v TV-oglasih kot na digitalnih platformah. V kampanji predstavljajo zgodbe iz zakulisja nastanka Alpskega mleka in s tem zgodbe slovenskih kmetij, kjer že generacije pridelujejo kakovostno slovensko mleko in kjer vsaka krava nosi svoje ime.


Priznanje S posluhom za jutri je bilo med dobavitelji zelo dobro sprejeto, Ljubljanske mlekarne pa ga bodo svojim dobaviteljem podeljevale tudi v prihodnje in s tem spodbujale njihova raznolika družbeno odgovorna delovanja.

V Ljubljanskih mlekarnah so tradicionalno podelili priznanja in nagrade tudi za največ proizvedenega mleka ter za najbolj kakovostno pridelano mleko.

Nagrado za največ proizvedenega mleka v kvotnem letu 2019/20 so prejeli:
1. mesto: Vinko Bogovič, 1.739.310 litrov
2. mesto: Jernej Strašek, 1.298.153 litrov
3. mesto: Romana in Anton Koren, 1.238.696 litrov

Nagrado za najbolj kakovostno pridelano mleko v kvotnem letu 2019/2020 so prejeli:
1. mesto: Milan Kelšin
2. mesto: Peter Gros
3. mesto: Franc Trebušak

Ker se izkušnje, kot je udeležba na srečanju dobaviteljev mleka, ne da reproducirati, so ob danih razmerah vsem svojim dobaviteljem pripravili nekaj drugačnega – prav poseben virtualni ogled poti mleka od kmetije do izdelka, ki so si ga lahko ogledali s priloženimi 3D-očali.

Ljubljanske mlekarne so sicer že v maju sodelovale v akciji Slovensko mleko nas povezuje, v kateri so nekatere največje slovenske mlekarne in trgovci družno organizirali mesec slovenskega mleka in nabor priljubljenih izdelkov ponujali po znižanih cenah. S kampanjo so spodbujali potrošnike, ki so pomemben člen v mlekarski verigi, naj posegajo po slovenskih mlečnih izdelkih in tako doprinesejo k njeni stabilnosti.

 

FOTO: Ljubljanske mlekarne

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana