MasterChef Slovenija: Kaj se dogaja z dosedanjimi zmagovalci

17. marca se začenja nova sezona MasterChef Slovenija, zato smo poklicali vseh sedem dosedanjih zmagovalcev in jih vprašali, kam jih je po dosežku poneslo življenje in kaj okusnega počnejo te dni. Ni presenečenje: večina jih je še vedno tesno vpeta v kulinariko.

Sašo Miljuševič (MasterChef 2015)

»Trenutno sem še vedno zaposlen kot zasebni chef na egiptovskem veleposlaništvu, kjer kuham za veleposlanika in njegovo ženo. Občasno ju obiščeta tudi hčerka in sin, ki študirata v Kanadi,« Sašo opiše svojo trenutno kariero. Doda, da sta mlada študenta navdušenca nad oddajo MasterChef. »Ko sta izvedela, da sem zmagal v prvi slovenski različici te oddaje, sta z velikim navdušenjem prišla do mene, saj sta me želela spoznati. Zelo lepo sta me sprejela in mi zastavila veliko vprašanj.«

Preberite tudi: Med tekmovalci MasterChef Slovenija tudi kandidatka za miss in igralec
Sašo Miljuševič

Darko Klemen (MasterChef 2016)

»Rodil sem se v restavraciji, kjer bom tudi ostal,« uvodoma iskrivo pove Darko Klemen, ki je pred nekaj meseci, in to pri Sečoveljskih solinah, odprl Restavracijo mama Marija, ki sloni na slovenski kulinariki in sezonskih sestavinah. Na Obali piše še eno, z ulično prehrano povezano zgodbo, ki se odvija v starem, dvonadstropnem angleškem avtobusu – Masterbus je sicer parkiran sredi Portoroža, trenutno pa ga prenavljajo v delavnici na Dolenjskem. Darko v sodelovanju s komikom Miho Brajnikom snema tudi televizijske oglase oziroma kuharske oddaje in še kaj okusnega zraven.

Darko Klemen

Sara Rutar (MasterChef 2017)

Po zmagi na tekmovanju je Sara postala samostojna podjetnica. Organizirala je kuharske delavnice, pripravljala pogostitve in podobno. Avgusta lani je svojo kuharsko ladjo usmerila bolj k slaščicam – pripravlja jih po naročilu, najdemo jih tudi v različnih lokalih. Na Primorskem? »Ne, to pa ne. S partnerjem že leto in pol živim v okolici Ljubljane,« se nasmehne sogovornica, ki je trenutno v veselem pričakovanju. Mladi par zdaj čaka obnova hiše, v kateri bo Sarina slaščičarska delavnica s trgovinico domačih slaščic, tu pa bomo predvidoma že to jesen našli še kruh in preostale dobrote z drožmi.

Sara Rutar

Jaka Mankoč (MasterChef 2018)

Tudi četrti Primorec je ostal v gostinstvu, saj ga je pot po zmagi najprej ponesla v tujino. Natančneje v London, kjer je delal v restavraciji The Ivy, ki je priljubljena med zvezdniki svetovnega kova. V tej restavraciji je med drugim kuhal tudi za Toma Cruisa. Po dobrem letu dni v Londonu se je vrnil v Slovenijo, kjer je imel svoj gastropub, a je ta ob omejitvah, ki jih je prinesel nov čas, zaprl vrata. Zdaj že pol leta dela v Ljubljani, kjer je slaščičar v restavraciji Atelje, ki ima Michelinovo zvezdico.

Jaka Mankoč

Anže Kuplenik (MasterChef 2019)

Leto po zmagi je simpatični mladi Dolenjec izdal kuharsko knjigo, ki jo je začel snovati v prvem koronskem valu. Vanjo je zajel več kot 50 svojih najljubših jedi. Lani je štiri mesece živel na Dunaju, kjer je delal kot osebni chef in kuhal za družino. Trenutno je v Sloveniji, kjer kuha v restavraciji Nebo Show Restaurant (na vrhu Name): »Po zmagi sem se spraševal, ali je kariera v poklicni kuhinji sploh zame, hkrati pa me je bilo tega izziva kar malo strah. Zdaj sem ugotovil, da so bili strahovi odveč, saj v restavracijski kuhinji naravnost uživam.«

Anže Kuplenik

Žan Milosavljević (MasterChef 2020)

»Kot že vse življenje sem tudi zdaj povezan s kulinariko. Kot sem po zmagi dejal, sem si kupil foodtruck, v katerem ustvarjam vsak dan. Najdete me v Ljubljani, pred stavbo Studia Moderna, kjer vsak dan kuham različne malice in pripravljam najbolj slastne burgerje za ljudi, ki vedo, kaj pomeni ‘bolan’ burger,« se nasmehne Žan Milosavljević. Kot doda, pripravlja tudi pogostitve oziroma cateringe, tako da se z vozilom, v katerem je urejena kuhinja, pripelje pred podjetje, na dom, na prostor za piknike oziroma kam drugam. Dela, kuha in uživa!

Žan Milosavljević

Bruno Šulman (MasterChef 2021)

Bruna smo po zaključku oddaje večkrat srečali na različnih kulinaričnih dogodkih. Nedolgo tega je denimo kuhal brunch ob boku chefov Luke Koširja in Jorga Zupana (oba vodita restavraciji z eno Michelinovo zvezdico). Zadnje mesece se mladi Ljubljančan veliko mudi v Kranjski Gori, kjer nastaja nova kulinarična zgodba z imenom Pino Alpino. Tam je Bruno Šulman, ki trenutno končuje študij, v navezi s chefom Majem Suhadolnikom, sicer sošolcem iz gimnazije. »Pino Alpino ponuja moderne, prepričljive jedi na drugačen, priljuden način,« povzame Bruno in doda, da bo, sploh ko se bo otoplilo, predvsem po prestolnici pripravil še kak priložnostni pop-up dogodek.

Bruno Šulman
Mogoče vas zanima: MasterChef: te jedi so strah in trepet tekmovalcev

Fotografije: POP TV in osebni arhiv

Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed