Na Tuševe trgovske police prihajajo izdelki po receptih Ane Roš

Kuharska mojstrica Ana Roš in trgovska družba Tuš sta se povezali v novi kulinarični zgodbi.

Ana Roš bo pripravljala recepte za Tuš je novica, ob kateri marsikdo ostrmi. Včeraj so v Hiši Franko predstavili sodelovanje, ki bo trajalo vsaj tri leta, pravijo, prvi izdelki bodo na policah ta mesec.

Izdelki: najprej njoki

Gre za njoke dveh vrst: iz pšenične moke in skute mlekarne Planika, ter bučne, ampak pripravljene brez kompromisov, kar Roševa, ena najboljših šefinj kuhinje na svetu, zna doseči. V nadaljevanju napovedujejo še pirin kruh z drožmi, več vrst polnjenih testenin, sladolede (fenomenalni!) celo panetone in potice v prazničnem času. Edina slovenska restavracija z dvema Michelinovima zvezdicam namreč v zadnjem času z novo energijo pod taktirko Nataše Djurič ustvarja prav izvenserijske krušne dobrote.

Namig: nekaj dobrot, ki prihajajo na police, smo že pokusili, več o tem pa boste lahko prebrali v tiskani OK to soboto.
Njoke Ane Roš bomo kmalu lahko pokusili tudi sami.

Ne gre za visoko kulinariko

Ta seznam najbrž že deloma unese začudenje, kakšno bo to sožitje med avantgardno kuharico in trgovcem: ne gre za jedi visoke kulinarike, ampak take, ki nam pridejo prav vsak dan, so pa vseeno pripravljene z butično ambicijo, vendar v industrijskem obsegu, ali, kot je povedala Roševa, take, ki jih sama otrokoma nastavi v hladilnik, kadar ji res ne uspe pripraviti kosila zanju. Priznala je tudi, da je bila presenečena, ko je ugotovila, da se lahko tudi industrija dosega okus, ki je 90 odstotkov tega, kar je nastalo v kuhinji najboljše slovenske restavracije.

Podpora slovenskemu kmetijstvu

Motiv Ane Roš za tako sodelovanje sega v čas karantene. Ker je pogosto poudarila, da uspeh Hiše Franko v veliki meri sloni na sodelovanju z lokalnimi pridelovalci, je tudi lahko opazovala, s kakšni stiski so se znašli, ko se je država ustavila. In že takrat se je v njej zasadila misel, da bi lahko kmetom pomagala tako, da bi s svojimi izkušnjami dodajala vrednost njihovim izdelkom. To je, skratka projekt, ki je dober za vse, v treh letih pa, navaja Roševa, imajo namen prodreti v vse segmente slovenskega kmetijstva, najti dobre surovine in jim pomagati k večji samozavesti, če se tako izrazimo.

»V Tušu bomo povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine ter izkušene slovenske pridelovalce in predelovalce, ki bodo pripravljali inovativne slovenske izdelke, namenjene vsakodnevnim nakupom. Tako na enem mestu združujemo najboljše, kar Slovenija premore, in to bomo ponudili našim kupcem,« razlaga generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš in ob tem dodaja, da z razvojem izdelkov na edinstven način povezujejo v celoto, kreirano po receptu svetovne chefinje Ane Roš, lokalne pridelovalce edinstvenih sestavin, ki so nemalokdaj spregledani.

 

Priporočamo še: VIDEO: Kako naredimo domače hot dog štručke

Fotografije: Žiga Intihar

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed