Pet kuharskih filmov za hladne večere

Pred ekrane po počitek in kuharski navdih.

Večeri so vse daljši in med tem, ko zunaj sneži, si je res prijetno ogledati kakšen film. Mi seveda najraje gledamo takšne s kuharsko tematiko in na srečo je bilo v zadnjih letih posnetih kar nekaj odličnih. Izbrali smo nekatere izmed naših najljubših, prilagamo pa tudi njihove napovednike, da se boste lažje odločili, katerega si ogledati najprej.

Popotovanje tisočerih okusov (2014)

Indijska družina Kadam se odloči na novo zaživeti v Franciji. Zgodba se zaplete, ko želijo odpreti restavracijo nasproti vrhnskega bistroja z Michelinovimi zvezdicami, ki ga vodi stroga Madame Mallory. Čudovito kulinarično popotovanje s Helen Mirren v glavni vlogi.

Kuhar na robu (2015)

Bradley Cooper se v filmu prelevi v Adama Jonesa, kuharskega mojstra z neverjetnim potencialom, ki mu je z drogami in neprimernim vedenjem uspelo uničiti svojo bleščečo kariero. Na neki točki življenja ugotovi svojo napako in se vrniti v sam kulinarični vrh.

Chef (2014)

Kuharska avantura, v kateri nastopajo sami znani obrazi, vas bo popeljala od vrhunske restavracije do tovornjaka z ulično prehrano. Robert Downey Jr., Scarlett Johansson in Jon Favreau vabijo.

Ljubezenski recept (2007)

Vrhunski chefinji (Catherine Zeta-Jones) se karierni svet obrne na glavo, ko izve za tragično nesrečo ter prevzame skrbništvo svoje male nečakinje. Na vrata potrka tudi ljubezen in pričara prijetno kuharsko komedijo, vredno ogleda.

Julie & Julia (2009)

Zgodba Julie Child, prepletena s kuharskim podvigom mlade blogerke Julie Powell, ki se je leta 2002 odločila, da preizkusi prav vsak recept iz ene najbolj znanih kuharskih knjig na svetu. Prikupna filmska mojstrovina z mamljivimi kulinaričnimi prizori ter Meryl Streep in Amy Adams v glavnih vlogah.

Naslovna fotografija: IMDB

Preberite še: Bottura navdušuje z dobrodelno kuharsko knjigo, v kateri najdemo tudi recept Ane Roš

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana