Spomladanski Teden restavracij je pred vrati

Konec marca bo po vsej Sloveniji spet potekal Teden restavracij, ki bo v tokratni spomladanski izvedbi v desetih dneh združil 105 slovenskih gostiln in restavracij. Kam se boste odpravili?

Restavracije bodo v sklopu Tedna restavracij od 29. marca do 7. aprila ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Cena menijev pri vseh ponudnikih bo 19 evrov.

 

Tukaj lahko izbirate po pokrajinah, krajih in ocenah med kar 105 restavracijami. Osem jih bo sodelovalo prvič. Organizatorji želijo s spomladansko in jesensko izvedbo privabiti skupno 100.000 gostov.

Poudarek letošnjih Tednov restavracij je na vinu in hrani, zato vinska spremljava ob doplačilu postaja sestavni del menija sodelujočih ponudnikov.

 

View this post on Instagram

 

Juhuhu, včeraj so se odprle rezervacije za Teden restavracij pomlad 2019 (od 29.marca do 7. aprila). Preverite na Extraveganzi veganske menije. Letos je v ponudbi 5 veganskih menijev. ? Hiša Fink ga je celo navedla kot prvega v svoji ponudbi. ? Ostale restavracije, ki nudijo veganski meni, pa so: Slon 1552, Oštarija, Istrian bistro & Tapas bar, Kunstelj Gostilna in prenočišča. Hvala vam! ? Pridemo na pokušino! . . . . #extraveganza #tedenrestavracij #pomlad #veganskahrana #restavracija #veganskaprehrana #zdravahrana #dobertek #zdravje #zdravjeinlepota #veganljubljana #veganslovenia #zazdravje #zdravobrok #zaprstepolizat #slovenianblogger #slovenia #slovenija #ljubljana #instagramslovenia #igslovenia #ig_slovenia #slovenia_ig #veganstvo #slovegan #pojedeltebom

A post shared by extraveganza (@extraveganza.si) on

Na krožnikih lokalno in sezonsko

Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je postalo nujno, da kuharski mojster tradiciji dodaja lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter zanje plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Prav tako je pričakovano, da predstavlja svoje jedi na krožniku tako, da gost hrano uživa tudi z očmi.

Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti.

Akcija Teden restavracij pri nas sicer poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restavracija In kavarna Brioni (@brionikranj) on

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: hitri in poceni recepti za vsak dan

Besedilo: STA/M. D.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed