Odprta Kuhinja

Kaj si o fotografiranju krožnikov v restavracijah misli chef Ramsay?

Odpri galerijo
A+   A-
Nad njegovo reakcijo boste presenečeni.Gordon Ramsay je znan po odličnem obvladovanju kuhalnice, ostrih kritikah ter marsikateri grdi besedi, nadvse aktiven pa ni le v kuhinji, temveč tudi na družbenih omrežjih.

Pred meseci je tam javno obsodil ananas na pici, se zmrdoval nad postrežbo hrane na letalih ter svojim kuharskim kolegom Jamiejem Oliverjem, predvsem pa je svoje sledilce pošteno nasmejal s komentiranjem fotografij njihovih jedi, v katere so ga označili.

Zaradi ciničnega in malce jeznega pogleda na svet bi si mislili, da bo popolnoma skritiziral tudi ljudi, ki fotografirajo vsak krožnik, preden ga pojedo. A kot že mnogokrat poprej, je Ramsay tudi tokrat pošteno presenetil.

Pred kratkim je namreč javno komentiral prepoved fotografiranja jedi, ki jo je uvedla slavna britanska restavracija The Waterside Inn, ki se ponaša s kar tremi Michelinovimi zvezdicami.

»Neprestano fotografiranje me začenja že pošteno motiti,« je za časopis Daily Mail dejal Michael Roux, chef in solastnik omenjene restavracije. »Pomislite, kaj počnejo. Med jedjo si zamislijo posneti fotografijo, ker je nekaj na krožniku nenavadno. Kaj pa okusi? Fotografija na telefonu ne more niti približno zajeti ali opisati okusov,« je bil zgrožen.

Ramsay pa se z Rouxovo logiko niti približno ni strinjal. Nemudoma je dogodek komentiral na twitterju ter se (presenetljivo) postavil v bran obiskovalcem restavracije.

»Kako prekleto pompozno,« je napisal. »Dejstvo, da nekdo želi fotografirati njegov krožnik, bi za chefa moral biti kompliment! Saj so za jed plačali, smo v letu 2017.«

https://twitter.com/GordonRamsay/status/926374104797712384

Njegovemu mnenju je pritrdilo kar nekaj sledilcev in Ramsayjev komentar se je razvil v pravo debato. Večina je namreč prepričana, da bi morali chefi ceniti fotografije na družbenih omrežjih, saj so namreč te brezplačna reklama za restavracijo.

https://twitter.com/GordonRamsay/status/926375785555951616

https://twitter.com/GordonRamsay/status/926376490870157313

https://twitter.com/GordonRamsay/status/926379971974660097

Ko boste torej naslednjič premišljevali, ali v fini restavraciji smete iz žepa potegniti telefon, ste lahko brez skrbi. Večina chefov bo tega vesela, seveda pa bodite kar se da diskretni, da ne boste motili ljudi okoli sebe in predvsem – ne pozabite uživati v jedeh.

Naslovna fotografija: Reuters pictures

Preberite še: Prikrojili smo si uspešnico chefa Ramsaya: Njegov ameriški zajtrk je boljši z ...

Datum Objave: 15.11.2017 ob 09:11

Več iz te teme:

Ramsaychefgordonfotografiranje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.