Odprta Kuhinja

Kuharska delavnica: čokoladna babka, sadni kruh in blini

Babke na več načinov (Foto: grafvision/Getty Images/iStockphoto)
Odpri galerijo
A+   A-
Vabljeni na našo božično ustvarjalnico kvašenih dobrot, kjer se boste pripravili na decembrsko razvajanje.

Pridružite se naši spletni urednici Mateji Delakorda, ki bo v soboto, 14. 12., ob 10. uri v Studiu Odprta kuhinja ustvarjala tri praznične dobrote, s katerimi boste pripravljeni na vse najbolj pomembne trenutke za decembrsko mizo.

Čokoladna babka

Čudovita sladica, ki spominja na potico, a se pri njej težje kaj zatakne, saj je zvita navzven, zato v njej nikoli ne nastanejo luknje. Z njo navdušimo prav vse, sploh najmlajše, ki so največji ljubitelji čokolade. Da bo recept še bolj prazničen, bomo v babko dodali še kandirano pomarančo.

Lepo vzhajana čokoladna babka. Katera pa je tista skrivnost, da ostane mehka? Izvedeli boste na naši delavnici. (Foto: Wirestock/Getty Images)
Lepo vzhajana čokoladna babka. Katera pa je tista skrivnost, da ostane mehka? Izvedeli boste na naši delavnici. (Foto: Wirestock/Getty Images)

Sadni kruh za najbolj slasten božični zajtrk

Mateja za vas te dni razvija recept za neverjetno puhast kruh, v katerem se skrivajo maslo in barvito kandirano sadje, spečemo pa ga v modelu za kruh. Dišeča kvašena dobrota bo kot naročena za najlepše praznične zajtrke, saj si v teh dneh lahko privoščimo malce več obilja.

Blini za najlepši silvestrski aperitiv

Te ljubke palačinke, ki so značilne za Rusijo, pripravljamo pa jih s kvasom, z malce ustvarjalnosti postanejo prava paša za oči in brbončice. Z malo dela bomo naredili čudovite silvestrske prigrizke.

Blini s sirčkom, lososom in kaviarjem. To je najbolj razširjena prezentacija te jedi. Kako pa jih bomo okrasili mi? Pridite, všeč vam bo! (Foto: margouillatphotos/Getty Images)
Blini s sirčkom, lososom in kaviarjem. To je najbolj razširjena prezentacija te jedi. Kako pa jih bomo okrasili mi? Pridite, všeč vam bo! (Foto: margouillatphotos/Getty Images)

Delavnica bo potekala v obliki druženja in skupnega ustvarjanja, Mateja pa bo demonstrirala pripravo in z vami podelila trike, namige ter odgovorila na vaša vprašanja. Pričakala vas bo s penino, domov pa boste odnesli predpasnik Odprte kuhinje, vse, česar ne boste pojedli na delavnici, in pa darilno vrečko.

Kdaj: sobota, 14.12. 2024 ob 10. uri

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a, Ljubljana

Število udeležencev: 6

Cena: 57 EUR

Prijave zbiramo TUKAJ. Ker je število oseb omejeno, je vaše mesto zagotovljeno šele s plačilom. Podrobna navodila prejmete nekaj dni pred delavnico.

Datum Objave: 19.11.2024 ob 07:11

Več iz te teme:

Falačokoladna babkablinisadni kruhkuharska delavnica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja