Kuharska delavnica: čokoladna babka, sadni kruh in blini
Pridružite se naši spletni urednici Mateji Delakorda, ki bo v soboto, 14. 12., ob 10. uri v Studiu Odprta kuhinja ustvarjala tri praznične dobrote, s katerimi boste pripravljeni na vse najbolj pomembne trenutke za decembrsko mizo.
Čokoladna babka
Čudovita sladica, ki spominja na potico, a se pri njej težje kaj zatakne, saj je zvita navzven, zato v njej nikoli ne nastanejo luknje. Z njo navdušimo prav vse, sploh najmlajše, ki so največji ljubitelji čokolade. Da bo recept še bolj prazničen, bomo v babko dodali še kandirano pomarančo.
Sadni kruh za najbolj slasten božični zajtrk
Mateja za vas te dni razvija recept za neverjetno puhast kruh, v katerem se skrivajo maslo in barvito kandirano sadje, spečemo pa ga v modelu za kruh. Dišeča kvašena dobrota bo kot naročena za najlepše praznične zajtrke, saj si v teh dneh lahko privoščimo malce več obilja.
Blini za najlepši silvestrski aperitiv
Te ljubke palačinke, ki so značilne za Rusijo, pripravljamo pa jih s kvasom, z malce ustvarjalnosti postanejo prava paša za oči in brbončice. Z malo dela bomo naredili čudovite silvestrske prigrizke.
Delavnica bo potekala v obliki druženja in skupnega ustvarjanja, Mateja pa bo demonstrirala pripravo in z vami podelila trike, namige ter odgovorila na vaša vprašanja. Pričakala vas bo s penino, domov pa boste odnesli predpasnik Odprte kuhinje, vse, česar ne boste pojedli na delavnici, in pa darilno vrečko.
Kdaj: sobota, 14.12. 2024 ob 10. uri
Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a, Ljubljana
Število udeležencev: 6
Cena: 57 EUR
Prijave zbiramo TUKAJ. Ker je število oseb omejeno, je vaše mesto zagotovljeno šele s plačilom. Podrobna navodila prejmete nekaj dni pred delavnico.
Kvas Fala
Prazničnih kvašenih dobrot si zagotovo ne moremo predstavljati brez svežega ali suhega kvasa Fala, ki ju odlikuje brezhibna kakovost in delovanje ter več kot stoletna tradicija. Vse to so razlogi, da premium kvas Fala tako profesionalni kot domači peki že vrsto leto nagrajujejo z izjemno zvestobo, ko se odločajo za peko kvašenih dobrot.
Za Faline recepte in namige pokukajte na www.kruhinpotica.com.
Povezava vodi na spletno stran oglaševalca.