Najboljši somelje Slovenije za leto 2022 je Primorec Valentin Bufolin

Odpri galerijo
A+ A-
V finalu, ki je bil včeraj zvečer na Ljubljanskem gradu, so se pomerili trije: ob Bufolinu še Rok Kerin, ki prihaja z Dolenjske in je šef strežbe v restavraciji Tri lučke, ter Ilija Nozadze, ki ga poznamo iz gruzijske restavracije Zlato runo v Ljubljani – in prav v ta konec sveta segajo tudi njegove korenine.
Na naslovni fotografiji: Trije finalisti (z leve: Rok Kerin - drugouvrščeni, zmagovalec Valentin Bufolin, Ilia Nozadze - tretjeuvrščeni)
Brez ovinkarjenja: Bufolin, ki se je pred kratkim podal v enološko podjetniške vode, sicer pa je že nekaj časa znan kot eden najbolj aktivnih vinskih poznavalcev v Sloveniji, je bil pri vseh štirih nalogah najbolj samozavesten, natančen in tudi korajžen.
Tekmovanje je bilo združeno z radostnim tridesetim rojstnim dnem Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije, Bufolin pa bo Slovenijo zastopal na svetovnem in evropskem prvenstvu, prvo bo prihodnje leto v Franciji, evropsko pa 2024 v Srbiji.

Organizatorji in finalisti tekmovanja ter člani društva Sommelier Slovenije

Predsednik društva Sommelier Slovenije in Valentin Bufolin
Aktualno: Sirupi so najboljši, če jih skuhamo doma. Priporočamo teh 10 preverjenih receptov
Datum Objave: 18.5.2022 ob 13:05