Sirupi so najboljši, če jih skuhamo doma. Priporočamo teh 10 preverjenih receptov

Prihaja čas, ko se bomo zapodili med dišeči bezeg, trgali listke melise in divje nabirali maline, doma pa kuhali opojne sirupe za osvežilne poletne napitke in sladice.

Bezgovi sirupi

To je naš najboljši recept

Naš favorit za bezgov sirup. Dodamo mu jagode.

Tako ga pripravimo z medom

Tako pripravljen sirup ima zelo raznoliko uporabo. Največkrat ga pripravimo v osvežilnem poletnem soku, ki mu lahko dodamo meto ali meliso ter obvezno limono ali ledene kocke iz zamrznjenega limonovega soka.


Star recept, ki ga uporablja tudi Bine Volčič

Povsem preprost recept za sirup naših babic.

Preprost recept za bezgov sirup

Tako pripravljen nam vedno uspe, če smo le dovolj pozorni na čistočo pripomočkov in steklovine. Nezapletena priprava, receptura pa je prilagojena najmanjši količini, kar je še posebno priročno za tiste, ki nimajo shrambe in ne kuhajo v velikih količinah.

Ostali sirupi za poletni čas

Naredite lipov sirup za dišeče napitke

Romantično diši in kar kliče po umirjenosti, zadovoljstvu. Priporočamo pa, da vas ne zamika, da bi v lipov sirup dodali limono ali citronsko kislino, kajti sicer po našem opažanju nežnega okusa po lipi ne bo čutiti.

Lipov sirup

Sirup iz šetraja in timijana

Navdih smo dobili pri poznavalki breglutenske prehrane Suzani Kranjec. Poskusite ga s tonikom in pomarančnimi rezinami, pa dodaja Mirjam Grilc.

Sirup iz šetraja in timijana

Melisin sirup z limeto

Ker ima citronska melisa sama od sebe okus po limoni, smo to vzeli za izhodišče in jo oženili z drugim agrumom: limeto, ki je zaradi milejšega in hkrati bolj kompleksnega okusa že skoraj enako priljubljena.

Koprivni sirup

Kopriva ima značilen okus, zato predlagamo, da količino, ki jo namakate, prilagodite svojemu okusu.

Poprov sirup, ki vas bo navdušil

Eksotični okus pragozda. Preizkusite nekaj novega! Poprov sirup bo dobrodošla popestritev med poletnimi pijačami. Mi ga obožujemo.

Malinovec z vrtnicami

Že sam dobro pripravljen domači malinovec je imenitna pijača, nekako nostalgična in s kultnim statusom. Za ljubitelje eksperimentiranja – in to smo tu skoraj vsi, ki radi kuhamo – pa smo malinam dodali še vrtnice.

Naslovna fotografija: jordachelr/Getty Images

Deloindom.si: Telegrafsko o paradižniku: napake in dobra praksa
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana