Odprta Kuhinja

Neverjeten uspeh: slovenski vinarji spisali posebno zgodbo

Odpri galerijo
A+   A-
Kar 15 vinarjev Istre je združilo moč za izjemen projekt – ustvarili so dobrodelno vino 15 odtenkov Istre.

Letošnje martinovanje bo v okviru Vinakopra spet nekaj posebnega. Organizatorji ne bodo poskrbeli le za izbrano kulinarično ponudbo, veliko pozornost bodo namenili tudi dobrodelnosti. In ta bo prav posebna, saj je za ta edinstveni projekt moč združilo kar 15 vinarjev.

Ko se v eni steklenici združi bistvo istrskega vinarstva

V Vinakopru so sklenili, da bo letošnje martinovanje nekoliko drugačno, predvsem pa edinstveno. Spodbujeni z željo po tem, da bi ga posvetili tudi žrtvam poplav, so pripravili posebno dobrodelno vino, ki odraža solidarnost in srčnost istrskih vinarjev.

Vino z imenom 15 odtenkov Istre združuje refoške 15 vinarjev Istre in bo na voljo za prodajo samo v času martinovanja. Izkupiček celotne prodaje bo namenjen žrtvam poplav v Sloveniji. »Ni lepšega izraza solidarnosti in podpore, kot ga ustvari sodelovanje. Navdušen sem nad odzivom istrskih vinarjev, kar štirinajst se jih je odzvalo naši ideji in z našo kletjo sodelovalo v tem izjemnem projektu petnajstih refoškov v eni steklenici,« je dejal Borut Fakin, direktor Vinakopra, in dodal, da se sam najbolj veseli nasmejanih obrazov: »Tako vseh, ki bodo vino postregli na domači martinovi mizi ter s tem dodali svoj delček podpore v naš mozaik, kot tudi tistih, ki bodo prejeli sredstva v pomoč pri odpravi posledic katastrofalnih poplav letošnjega poletja.«

Dobrodelno vino 15 odtenkov Istre je na voljo v omejeni količini 1000 steklenic. Poiščite ga v Vinskem butiku na Šmarski cesti 1 v Kopru v času od martinovanja naprej. Tudi na dan martinovanja, ko bo Vinski butik odprt do 21. ure.

Cena dobrodelnega vina znaša 15 evrov za steklenico.

ni podpisa
ni podpisa

Pestro tradicionalno dogajanje v sklopu martinovanja

Tradicionalno martinovanje Vinakopra bo 10. in 11. novembra in to bo nedvomno prava priložnost za vse ljubitelje visoke kulinarike in za vse tiste, ki bi radi od blizu spoznali najboljše, kar ponujajo vinarji v slovenski Istri.

10. novembra bo bolj v znamenju klasičnega martinovanja. V prostorih Vinakopra bo svojo svežo letino predstavilo 15 vinarjev slovenske Istre.

V sklopu prireditve bodo med drugim razglasili novega botra in botro Vinakopra ter okronali novo vinsko kraljico slovenske Istre.

Na kar štirih lokacijah bodo na voljo tudi dobrote iz Istre, gourmet prigrizki, od pljukancev in bobičev do ribjega brodeta in kuhanega pršuta v testu.

Vinarji, ki sodelujejo pri projektu dobrodelnega vina 15 odtenkov Istre in tudi martinovi degustaciji so:

Vina Mahnič, Vina Bordon, Bio Vina Montis & Eko Laura, Vina Dorjano&Robi Korenika, Vina Korenika&Moškon, Vina Krmac, Vina Kralj, Vina Zaro, Vina Štule, Vina Hreščak, Vina Santomas, Vina Markovič Franko, Vina Jogan, Vina Rojac in Vinakoper.

Vstopnice so v Vinskem butiku Vinakoper naprodaj od 16. oktobra v predprodaji po ceni 20 evrov, od 2. novembra naprej pa v redni prodaji po ceni 25 evrov. Vstopnica vključuje gourmet prigrizek oz. degustacijski kuponček in pokušino vin ter seveda celotno dogajanje prvega dne na vseh dogajalnih točkah prostora.

ni podpisa
ni podpisa

11. november bo v znamenju visoke kulinarike. Restavracija Kogo, ki se letos lahko pohvali s prestižnim nazivom Michelin selection, bo postregla z nepozabno pethodno večerjo z vodeno vinsko spremljavo. Poimenovali so jo »St. Martin by Kogo«, kar nedvomno obljublja kreativnost in edinstvenost okusov tamkajšnjega chefa Tilna Župevca. Za uverturo v večerjo bo poskrbljeno z ogledom vinske kleti Vinakoper in degustacijo mladega vina, v izbranih kapljicah pa se bo uživalo tudi ob vsakem krožniku prazničnega menija.

Cena celotnega doživetja, ki vključuje tudi vino presenečenja, na osebo znaša 70 evrov, svoje mesto pa lahko rezervirate v restavraciji Kogo po telefonu 051 261 726 ali e-pošti info@kogo.si.


Naročnik oglasne vsebine je Vinakoper

 

Datum Objave: 27.10.2023 ob 10:10

Več iz te teme:

vinodobrodelnostmartinovanjeVinakoperrefošk

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja