Odprta Kuhinja

Prisluhnite Šokkastu in sodelujte v nagradnem žrebu za delavnico velikonočne potice

Podkast Šokkast s Petro Kalan: gostja Mateja Delakorda. (Foto: Marko Feist)
Odpri galerijo
A+   A-
Spletna urednica Mateja Delakorda je obiskala Šokkast, v katerem je z voditeljico Petro Kalan med drugim poklepetala tudi o našem Studiu Odprta kuhinja.

Šokkast, podkast Slovenskih novic, nas že nekaj časa razveseljuje s sproščenimi pogovori, ki jih povezuje novinarka in voditeljica Petra Kalan. V najnovejši epizodi je bila njena gostja naša spletna urednica Mateja Delakorda, ki je delila svojo zgodbo in predstavila najlepši del našega studia – kuharske delavnice. Te se zdaj že vsak mesec odvijejo vsak mesec, skupaj se učimo, povezujemo in družimo v sproščenem vzdušju. Kuhamo namreč v ambientu, ki je zelo domačen, uporabljamo pripomočke, ki jih imamo vsi doma, naučimo se trikov, ki popeljejo do vrhunskega rezultata in – ne boste verjetli – postanemo prijatelji z našimi bralci. »Kuharske delavnice resnično povežejo ljudi, ki se verjetno v vsakdanjem življenju ne bi srečali. Tam so vsi ljubitelji kuhanja in v sproščenem ambientu delijo svoje izkušnje in se učijo malih trikov, ki izboljšajo njihove kulinarične dosežke,« je Mateja povedala za Šokkast.

Več o vsebini prisluhnite v Šokkastu TUKAJ.

Naš kotiček, v katerem se družimo z bralci in snemamo kulinarične vsebine.
Naš kotiček, v katerem se družimo z bralci in snemamo kulinarične vsebine.

Prihaja velika noč in z njo peka potice

Že decembra ste v nekaj urah razgrabili vsa prosta mesta za udeležbo na delavnici potice, zato smo se odločili, da jo marca ponovimo. In to dvojno! Jasmina Pirnar Krope, naša priljubljena avtorica, se vam bo v dveh razpisanih terminih posvetila z vsem svojim znanjem o orehovi potici, nato pa še pehtranovi. Prijave bomo odprli 2. marca, zato nas pozorno spremljajte, do vključno 26. februarja 2024 pa lahko preverite, koliko se vas kaj drži sreča in sodelujete v nagradnem žrebu TUKAJ. Z malo sreče se boste lahko udeležili delavnice in se naučili pripraviti vrhunsko potico!

Vse znanja željne in radovedne pa naj razveselimo še z nekaj namigi, kaj vse pripravljamo v prihodnjih mesecih: učili se bomo temeljev biskvitnega testa za torto in rulado. Pekli bomo slane in sladke pite, kosila iz enega pekača, pa sočno čokoladno torto in še bi lahko naštevali!

Delavnica peke potice (Foto: Sonja Ravbar)
Delavnica peke potice (Foto: Sonja Ravbar)
Z udeleženci delavnice krofov. (Foto: Sonja Ravbar)
Z udeleženci delavnice krofov. (Foto: Sonja Ravbar)
Zbrana druščina kuharskih navdušencev. Posvetila se jim je kar naša spletna urednica Mateja Delakorda. (Foto: Sonja Ravbar)
Zbrana druščina kuharskih navdušencev. Posvetila se jim je kar naša spletna urednica Mateja Delakorda. (Foto: Sonja Ravbar)

Priporočamo še: Se še spomnite: mlečni močnik, kot so nam ga kuhale babice

Datum Objave: 20.2.2024 ob 14:02

Več iz te teme:

Studio Odprta kuhinjaŠOKkastMateja DelakordaPetra Kalan

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja