Odprta Kuhinja

Spremljajte podelitev nagrad za najboljše slovenske restavracije

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kdo bi si lani, na podelitvi nagrad za najboljše restavracije, ki jo prireja založniška hiša The Slovenia, mislil, kako se lahko naše življenje spremeni. Tedaj so bili na enem mestu zbrani vsi, ki so zaznamovali podobo tega posla pri nas. Letos to ni več mogoče – in vendar podelitev bo!Zaključni dogodek izbora najboljših slovenskih restavracij pod okriljem The Slovenia bo letos potekal virtualno in nosi pomembno poslanstvo: spodbuditi zagona slovenskega gostinstva in turizma. Kdo bodo prejemniki nagrad, lahko spremljate vsi s prijavo v tem obrazcu na spletno konferenco. Ta bo potekala v živo v torek, 2. junija, ob 17. uri.

To pomeni, da se drugače kot lani, ko je bila namenjena samo vabljenim – kolikor jih je pač lahko sprejela restavracija Evergreen v Smedniku, ki je pokala po šivih –, letos lahko podelitve udeleži vsak, pravi Niko Slavnić, ustanovitelj in lastnik omenjene založniške hiše, ki nagrade podeljuje. V spletni konferenci bodo sodelovali tudi vsi lani najboljši: Ana Roš, Uroš Štefelin, Tomaž Kavčič ...

Katere restavracije in gostilne so torej v »predtekmovanjih« zbrale največ glasov? Tu so štiri zbirke finalistov, po ena za vsako regijo, pri katerih se The Slovenija naslanja na regije, kakor jih določa STO (včasih koga tudi zmedejo, ampak tu so vsi tisti, ki nas leto za letom prepričajo, da se niso po naključju znašli v gostinskem poklicu).
ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa


Torej, vadimo še nekoliko digitalne rešitve, ki so nam pomagale ohranjati stik tudi takrat, ko niti svoje občine nismo smeli zapustiti, hkrati pa ne pozabimo: gostinstvo, ki ga ta nagrada časti in povzdiguje na piedestal, je večinoma zgrajeno prav na kakovosti pristnega človeškega stika, ki ga gostje dobijo. Težko, da kdaj to ne bo več pomembno ...
Priporočamo še: The Slovenia Restaurant Awards 2019: To so tri najboljše slovenske restavracije
Datum Objave: 2.6.2020 ob 17:06

Več iz te teme:

restavracijeThe Slovenia Restaurant AwardsNiko Slavnič

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.