Odprta Kuhinja

Studio Odprta kuhinja: naše kuharske delavnice, ki jih ne smete zamuditi

Mi vas pričakujemo! (Foto: Mateja Delakorda)
Odpri galerijo
A+   A-
Studio Odprta kuhinja poka od kuharskega veselja – za vas smo že pripravili seznam delavnic, ki se bodo zvrstile v tem letu.

Skupaj se bomo učili, povezovali in družili v sproščenem vzdušju. Kuhamo namreč v ambientu, ki je zelo domačen, uporabljamo pripomočke, ki jih imamo vsi doma, naučimo se trikov, ki popeljejo do vrhunskega rezultata in – ne boste verjeli – postanemo prijatelji. Kuharske delavnice resnično povežejo ljudi, ki se v vsakdanjem življenju verjetno ne bi nikoli srečali. Tam smo vsi ljubitelji kuhanja, ki delimo svoje izkušnje in se učimo malih skrivnosti za svoje velike gurmanske podvige.

Potica, praznična kraljica

Že ta in prihodnji četrtek je na vrsti ponovitev delavnice, na kateri se do potankosti naučimo peke potice, orehove in pehtranove. Tako se mimogrede otresete strahu pred pripravo kvašenega testa in pred tem, da boste spekli nekaj suhega ali luknjastega polža. 

Biskvitno testo

Pomlad je čas puhastih sladic s kremo in sadjem, prav zato se bomo izurili v peki biskvita, tako za torto kot rulado, ki marsikomu povzroča preglavice. No, nič več! Med prijatelji boste sloveli po tem, da vam uspe najboljša. Spremljajte naše objave na spletni strani, ta delavnica bo na vrsti aprila.

3 Kosila iz enega pekača Ali enega lonca. To je tisto, kar nas bo reševalo v napornih obdobjih, ko ne bomo imeli časa za kuho. So pa to tudi jedi, ki so kljub preprosti pripravi tako dobre, da bi jih še angelčki jedli. Še nekaj, kar bo na sporedu aprila.

Čokoladna torta

Sočna in kremasta. Večplastna in polna okusa. Taka, kot bi nam jo spekle naše babice, a vseeno malce bolj moderna. Popolna za rojst­ni dan ljubiteljev čokolade! Pekli jo bomo ali aprila ali po poletnih počitnicah.

Takšno čokoladno pregreho bomo ustvarili. (Foto: Mateja Delakora)
Takšno čokoladno pregreho bomo ustvarili. (Foto: Mateja Delakora)

Zdravi prigrizki in jedi

V sodelovanju s portalom Onaplus smo zasnovali delavnico, ki bo usmerjena v zdravo in fit prehranjevanje za vsak dan. Predvsem bo všeč zaposlenim ženskam, športno aktivnim ženskam in ženskam v menopavzi.

Sladke in slane pite

Maja se že lahko igramo s sadjem in zelenjavo, ki ju podtaknemo v preproste pite. Na delavnici bomo sledili korakom od krhkega testa do nadeva. Pridobili boste znanje in ideje, ki vas bodo spremljale, vse dokler bodo aktualni sveži pridelki z njive, vrta in sadovnjakov. Pred poletjem pa bodite pozorni še na napoved dveh morebitnih delavnic, namenjenih kruhom in solatam za piknik.

Nadevan piščanec ne sme manjkati na prazničnem omizju ali za nedeljsko kosilo. Po naših navodilih ga boste obvladali! (Foto: Jasmina Pirnar Krope)
Nadevan piščanec ne sme manjkati na prazničnem omizju ali za nedeljsko kosilo. Po naših navodilih ga boste obvladali! (Foto: Jasmina Pirnar Krope)

Klasične sladice iz kozarčka

Tik pred polet­jem vas bomo opremili z znanjem in predlogi za kremaste dobrote, ki jih ponudimo kar v kozarčkih. Recepti, ki vam bodo prišli prav za poletno sladkanje in domača slavja.

Vlečeno testo

Septembra se bomo lotili priprave popolnega vlečenega testa in čudovitih jesenskih zavitkov. To bo veselje! Spet znanje, ki ga boste lahko prenesli še na naslednje generacije. Osnove, ki jih ljubitelji kuhanja moramo poznati.

Jabolčni zavitek je najboljši z domačim vlečenim testom. (Foto: Sonja Ravbar)
Jabolčni zavitek je najboljši z domačim vlečenim testom. (Foto: Sonja Ravbar)

Pica

Prav tako načrtovana v septembru, a smo v precepu glede vsebine – vas zanima pica, ki uspe v domači pečici, ali si nameravate kupiti eno od trenutno zelo priljubljenih pečic za pice in bi se radi izurili za peko v njej? Vas zanima profesionalno pri­pravljena napolitana ali se bolj nagibate k rimski pinsi? No, na ta vprašanja si moramo še odgovoriti, ampak pica bo!

Pekli bomo pice. (Foto: Sonja Ravbar)
Pekli bomo pice. (Foto: Sonja Ravbar)

Martinovo

Oktobra se bomo posvetili perutnini, da se pripravimo na novembrsko martinovanje. Nadevana račka in piščanec – uf, kako si bomo oblizovali prste!

Zimsko ustvarjanje

Nato pa bo že čas za zimsko in praznično ustvarjanje. Ne spreglejte novembrskih in decembrskih napovedi za piškote, popolne cimetove polže, mehke kot oblački. Pletli bomo adventne venčke in spet bo dišalo po potici.

Datum Objave: 9.3.2024 ob 06:03

Več iz te teme:

kuharske delavniceStudio Odprta kuhinjakuhanje

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.