Studio Odprta kuhinja: naše kuharske delavnice, ki jih ne smete zamuditi
Skupaj se bomo učili, povezovali in družili v sproščenem vzdušju. Kuhamo namreč v ambientu, ki je zelo domačen, uporabljamo pripomočke, ki jih imamo vsi doma, naučimo se trikov, ki popeljejo do vrhunskega rezultata in – ne boste verjeli – postanemo prijatelji. Kuharske delavnice resnično povežejo ljudi, ki se v vsakdanjem življenju verjetno ne bi nikoli srečali. Tam smo vsi ljubitelji kuhanja, ki delimo svoje izkušnje in se učimo malih skrivnosti za svoje velike gurmanske podvige.
Potica, praznična kraljica
Že ta in prihodnji četrtek je na vrsti ponovitev delavnice, na kateri se do potankosti naučimo peke potice, orehove in pehtranove. Tako se mimogrede otresete strahu pred pripravo kvašenega testa in pred tem, da boste spekli nekaj suhega ali luknjastega polža.
Biskvitno testo
Pomlad je čas puhastih sladic s kremo in sadjem, prav zato se bomo izurili v peki biskvita, tako za torto kot rulado, ki marsikomu povzroča preglavice. No, nič več! Med prijatelji boste sloveli po tem, da vam uspe najboljša. Spremljajte naše objave na spletni strani, ta delavnica bo na vrsti aprila.
3 Kosila iz enega pekača Ali enega lonca. To je tisto, kar nas bo reševalo v napornih obdobjih, ko ne bomo imeli časa za kuho. So pa to tudi jedi, ki so kljub preprosti pripravi tako dobre, da bi jih še angelčki jedli. Še nekaj, kar bo na sporedu aprila.
Čokoladna torta
Sočna in kremasta. Večplastna in polna okusa. Taka, kot bi nam jo spekle naše babice, a vseeno malce bolj moderna. Popolna za rojstni dan ljubiteljev čokolade! Pekli jo bomo ali aprila ali po poletnih počitnicah.
Zdravi prigrizki in jedi
V sodelovanju s portalom Onaplus smo zasnovali delavnico, ki bo usmerjena v zdravo in fit prehranjevanje za vsak dan. Predvsem bo všeč zaposlenim ženskam, športno aktivnim ženskam in ženskam v menopavzi.
Sladke in slane pite
Maja se že lahko igramo s sadjem in zelenjavo, ki ju podtaknemo v preproste pite. Na delavnici bomo sledili korakom od krhkega testa do nadeva. Pridobili boste znanje in ideje, ki vas bodo spremljale, vse dokler bodo aktualni sveži pridelki z njive, vrta in sadovnjakov. Pred poletjem pa bodite pozorni še na napoved dveh morebitnih delavnic, namenjenih kruhom in solatam za piknik.
Klasične sladice iz kozarčka
Tik pred poletjem vas bomo opremili z znanjem in predlogi za kremaste dobrote, ki jih ponudimo kar v kozarčkih. Recepti, ki vam bodo prišli prav za poletno sladkanje in domača slavja.
Vlečeno testo
Septembra se bomo lotili priprave popolnega vlečenega testa in čudovitih jesenskih zavitkov. To bo veselje! Spet znanje, ki ga boste lahko prenesli še na naslednje generacije. Osnove, ki jih ljubitelji kuhanja moramo poznati.
Pica
Prav tako načrtovana v septembru, a smo v precepu glede vsebine – vas zanima pica, ki uspe v domači pečici, ali si nameravate kupiti eno od trenutno zelo priljubljenih pečic za pice in bi se radi izurili za peko v njej? Vas zanima profesionalno pripravljena napolitana ali se bolj nagibate k rimski pinsi? No, na ta vprašanja si moramo še odgovoriti, ampak pica bo!
Martinovo
Oktobra se bomo posvetili perutnini, da se pripravimo na novembrsko martinovanje. Nadevana račka in piščanec – uf, kako si bomo oblizovali prste!
Zimsko ustvarjanje
Nato pa bo že čas za zimsko in praznično ustvarjanje. Ne spreglejte novembrskih in decembrskih napovedi za piškote, popolne cimetove polže, mehke kot oblački. Pletli bomo adventne venčke in spet bo dišalo po potici.
Spremljajte objave na našem portalu
Za vse podrobnosti in obvestila spremljajte naš portal www.odprtakuhinja.si in nam pišite na ok@delo.si, kjer smo na voljo tudi tistim, ki bi naš kotiček želeli najeti za svoje potrebe. Studio Odprta kuhinja je prostor za ustvarjanje kulinaričnih vsebin, primeren za produkcijo foto in video gradiva. Ker ga odlikuje prijeten ambient na priročni lokaciji, bo marsikomu všeč tudi za izvedbo butičnih delavnic – tukaj boste našli svoj prostor tako gurmani kot tisti, ki bi svoji publiki želeli ponuditi kakšno drugo vsebino s področja življenjskega sloga.