Odprta Kuhinja

The Slovenia Restaurant Awards: Glasujte za najboljšo slovensko restavracijo

Odpri galerijo
A+   A-
Izbor za najboljšo slovensko restavracijo The Slovenia Restaurant Awards je že v polnem teku: če še niste oddali svojega glasu, vas kot medijski partner projekta ponovno vabimo, da ga oddate in pomembno prispevate k izboru.Pred nami je tretji teden glasovanja za izbor najboljših restavracij v Sloveniji THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS 2020. Prejetih je že 25.000 glasov v vseh štirih regijah skupaj. Največ glasov je iz Ljubljanske in osrednje Slovenije (45 %), sledijo Termalna Panonija (24 %), Mediteran (16 %) in Alpska regija (15 %).

Spomnimo: V februarju je del naloge za The Slovenia Restaurant Awards že opravila Gastronomska akademija. Ta združuje gastronomska združenja, lastnike restavracij, chefe, medije in foodije. Svojo podporo so razdelili med 246 restavracij in skupaj so pri založniški hiši The Slovenia prejeli več kot 6000 glasov. Vrednost njihovih glasov je 75 odstotkov. Iz tega začetnega nabora restavracij, ki je kar dolg, se jih bo na seznam za javno glasovanje uvrstila le polovica, kar pomeni 123 restavracij. Izpadla bo slabše uvrščena polovica restavracij iz vsake regije.

Glasovalnica bo odprta do konca marca


Glasovanje se bo izteklo konec marca, zato ne pozabite do takrat oddati glasu za svoje najljubše restavracije. Kako deluje? Enako kot pri Gastronomski akademiji, vsak posameznik lahko odda pet glasov restavracijam v svoji regiji in pet glasov v vseh drugih regijah skupaj. Vrednost glasov javnosti je 25 odstotkov.

Navodila za glasovanje


1. Izberite svojo slovensko regijo (možno je izbrati le eno).
2. Izberite PET najboljših restavracij iz izbrane regije po vašem osebnem izboru skladno s kriteriji.
3. Izberite PET restavracij iz preostalih treh slovenskih regij SKUPAJ!

Preberite dodatna navodila s predstavitvijo in kriteriji za glasovanje >>
--


Zaključek glasovanja


Konec marca bodo vse glasove, tako Gastronomske akademije kot javnosti, predali v pregled podjetju Deloitte Revizija, ki vsako leto poskrbi, da so pravilno prešteti in glasovanje kredibilno. Razglasitev zmagovalcev bo 5. maja na prečudoviti lokaciji Evergreen, Smlednik. To je cel dan, posvečen vsemu najboljšemu, kar slovenska gastronomija lahko ponudi: delavnice, okrogle mize, srečanja in za krono veličastna večerja, na kateri gostje okušajo vse tisto, kar znajo največja imena tega vse bolj rastočega področja.
Rezultati 2019: The Slovenia Restaurant Awards: To so tri najboljše slovenske restavracije
Datum Objave: 17.3.2020 ob 08:03

Več iz te teme:

The Slovenia Restaurant Awardsglasovanje

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja