V zmajevi votlini
A+ A-
Začel se je Mesec oblikovanja, poleg znane okuševalnice, ki bo tokrat devetič, so se letos s posebnim dogodkom že predstavili tudi Okusi Ljubljane.
Utrinek, ki nam je najbolj »padel v oči«: Zmajček Flo, z oblikovalsko podporo Mateje Krašovec Pogorelčnik (Stories Design). Takole pravi Flora Kastelic iz lokala Zmajček Flo: »Zmaj, simbol Ljubljane, na katerega smo lahko ponosni, je bogat vir globokih arhetipskih vsebin. Uteleša neukrotljivo, skrivnostno silo narave in vsega, kar se izmika našemu razumevanju in obvladovanju. Privlači nas, vznemirja, budi strahospoštovanje in hkrati naivno željo, da bi ga nekako obvladali, udomačili.«
Kaj je zamisel njune kulinarične zgodbe? »Po pravljično sva uporabili število tri in vse podčrtali z značilno zeleno. Zmajčkova votlina vabi s tremi kulinaričnimi skrivnostmi, v katerih so med nenavadne kombinacije naravnih sestavin primešani še moč, energija, ogenj, skrivnostnost, ljubezen … Matejini igrivi jajčasti kozarci iz večkrat mednarodno nagrajene kolekcije Izrazi prvobitnosti dajejo Zmajčkovemu jajcu čar živahne neukrotljivosti in elegance. Zmajčkova energijska kroglica z zmajevega cvetličnega vrta preseneti z mešanico bogatih okusov, prepojenih z energijo in ustvarjalno močjo. Marsikdo pa bo vesel podarjene Zmajčkove cvetlice, v kateri se skriva okusen grižljajček za srečo.« S kuharskim izrazoslovjem: jajce je iz jogurta, matcha čaja, spiruline, čijinih semen in sirčka maskarpone, energijska kroglica iz datljev, marelice, kokosovega masla, bučnih semena in spiruline. Zmajeva cvetlica pa je iz pirine moka, spiruline in marelične marmelade.
V okviru Kreativnih okusov Ljubljane so se prestavili še Supercatering s Katjušo Kranjc in Rokom Kuharjem iz PIKKA design, Taman Organic z Jernejem Malijem iz Ateljeja Mali in stilistko hrane Grušo Zorn, pizzerija in restavracija Mediterraneo z Metko Zver iz O2 Les ter Gostilnica 5–6 kg v sodelovanju z Jasmino Padar in Brino Srebre, lastnicama blagovne znamke Tri gore.
Mesec oblikovanja se bo nadaljeval v Mestu oblikovanja (Dunajska 123, Ljubljana) do 17. novembra. Za ljubitelje hrane je pomemben datum 15. november, ko je na programu Oblikovalska okuševalnica.
Naslovna fotografija:
Preberite še: Trije triki Marthe Stewart, s katerimi bo lupljenje kostanja lažje
Datum Objave: 29.10.2017 ob 10:10