3 osvežilni napitki z bezgom, ki jih boste radi pili vse poletje

Sezona kuhanja bezgovega sirupa je v polnem teku, zato imamo tri najboljše izgovore, zakaj bi bilo dobro, da napolnimo še kakšno steklenico več.

Bezeg in bezgov sirup sta izvrstna že sama po sebi, zmešana z vodo ali skuhana kot čaj. Še bolje – ledeni čaj, ki ga vkuhamo v sirup in si z njim pripravimo osvežilne napitke v družbi limone in metinih listov. Če delate vodni kefir, se boste razveselili čudovite arome, ki nastane v tej kombinaciji. Ne spreglejte še brezalkoholnega koktajla, ki je naš favorit.

Bezgov ledeni čaj

Med vsemi kozarci zaužite vode v času poletnih temperatur naredimo izjemo in se posladkajmo z domačim ledenim čajem. Napitek ponudimo z nekaj rezinami pomaranče, limone in listkom mete, tako nas bosta aroma in videz popeljala na teraso sredi … No, tudi domača terasa je lahko ob dobrotah, narejenih iz bezga, prav prijeten kraj. Preprosto, vendar užitkov polno. Pa še razlog, da na grmu kak cvet pustimo: tudi jagode pridejo prav.


Vodni kefir z bezgovim sirupom

Vodni kefir za svojo rast porablja sladkor. Zato je odličen z bezgovim sirupom, saj razgradi sladkor in ohrani čudovito aromo. Vodni kefir je probiotična pijača, posebno koristna po jemanju antibiotikov, a prav tako odlična osvežitev v toplem delu leta.


Brezalkoholni limonov koktajl

Naš favorit med osvežilnimi napitki.


Naslovna fotografija: Angela Kotsell/Getty Images

Delo in dom: Vrečke za enkratno uporabo bi morali oprati po vsaki uporabi

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana