Domač ananasov radler

Ko je vroče in soparno, nam teknejo osvežilni napitki, med katerimi je dobro zapisan radler. Tako si ga lahko naredimo sami.

Domači radler je boljša izbira, saj lahko sami vplivamo na vnos sladkorja in kakovosti sestavin v napitek. To je različica brez alkohola, ki jo pripravimo v minuti, lahko pa se odločimo tudi za alkoholno pivo.

Preberite tudi: Kako naredimo aperol spritz

Sestavine

– 0,5 l ananasovega soka
– limona
– 0,5 l vode
– 0,5 l brezalkoholnega piva

Priprava

1. V vrč nalijemo ananasov sok iz trgovine.

2. Stisnemo sok limone in vlijemo v vrč. Dolijemo vodo.

3. Počasi prilijemo brezalkoholno pivo, hitro premešamo in takoj ponudimo.

Opomba: Kdor želi peno, kot se šika za pivo, naj vse sestavine nalije v mešalnik. V nekaj sekundah nastane bogata pena, a žal ni ravno obstojna.
Namig: Na ta način lahko pripravite napitek še iz breskovega, hruškovega soka, razredčenega bezgovega sirupa ali iz ohlajenega sadnega čaja. Tudi hibiskusov čaj je primeren.
Koristen nasvet: Ananasov sok, četudi 100-odstoten, je navadno precej sladek, zato pijače praviloma ni treba dodatno sladkati. Stvar okusa sicer, se razume.
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed