Kako najhitreje ohladiti pijačo v vročih dneh

Končno smo dočakali vroč poletni vikend in potrebovali bomo hladno pijačo.

Poletne temperature so tu in vrtne zabave ter pikniki so v polnem teku. Druženje in kuhanje na svežem zraku pa bo zagotovo vzbudilo tudi željo po hladni pijači. Ups, ste jo pozabili dati v hladilnik? Nič hudega, za vas imamo nekaj predlogov, kako jo na hitro ohladiti.

Papirnate brisače

Steklenice ali pločevinke se bodo hitreje ohladile, če jih ovijete v mokre papirnate brisače. Nato vse vse skupaj postavite v zamrzovalnik za 10 do 15 minut. Pijača bo kmalu hladna in pripravljena na osvežitev.

Sol

V skledo za solato ali vedro natočite mrzlo vodo in ji dodajte led. Vanjo postavite steklenice ali pločevinke, nato pa vanjo dodajte še sol. Pijača se bo tako veliko bolj učinkovito ohladila, po nekaj minutah bodo steklenice že hladne.

Zamrznjeno grozdje

Za poletne dni je dobro imeti na zalogi kocke ledu. V zamrzovalniku pa lahko shranite tudi grozdje. Posamezne jagode dajte v plastično posodo in jih zamrznite. Ko boste potrebovali hladno pijačo, grozdne jagode uporabite namesto kock ledu.

Potok

Če imate srečo in vaše dvorišče leži blizu tekoče vode ali ribnika, lahko pijačo ohladite tudi na takšen način. V vrečko ali vedro postavite pijačo in vse skupaj potopite v potok. Da vam pijače ne odnese, vedro ali vrečko privežite na vrvico!

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Največje napake, ki jih delate pri pripravi piščanca
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana