Troje vin, ki jih morate imeti vedno doma

Nenapovedan obisk prijateljev, spontan romantični večer s partnerjem, proslavljanje nepričakovanega uspeha v službi – vse to so razlogi za odprtje steklenice vina, zato je fino, da ste vedno pripravljeni in imate na zalogi kakovostno žlahtno kapljico.

Belo vino za lahkotno popoldne

Lahkotno belo vino pride vedno prav, zato ne sme manjkati v vašem domu. Pijete ga lahko samega ali pa si zmešate osvežilni brizganec (špricar). Priporočamo konjičana plus iz Vinske kleti Zlati grič, ki ponudi vonjave po sadju (bela breskev, jabolko) in tipično sauvignonovo noto po bezgu. Deluje polno, elegantno, uravnoteženo, sveže in okusno.

Preberite še: Vinske temperature za prave užitke

Bogato rdeče vino za dolge pogovore

Bogata rdeča vina, kot sta merlot in refošk, so namenjena počasnemu pitju in so odlična spremljava večernih pogovorov. Prav tako so dobrodošla ob močnejših jedeh z rdečim mesom in tudi ob suhomesnih prigrizkih. Začinjen, a svilnat in večplasten, od gozdnih sadežev do bogate temne čokolade, so odlike merlota Bagueri iz Kleti Brda. Zrelo vino, ki zori v hrastovih sodih, ima poln okus, je kompleksno, a še vedno sveže.

Kakovostna penina za trenutke veselja in praznovanja

Nikoli ne veste, kdaj bo priložnost za spontano proslavljanje vaših uspehov, zato imejte vedno na zalogi kakovostno penino. Lahko gre za uspeh v službi, nakup novega avtomobila ali zmago vaše priljubljene športne ekipe. Izberite penino vila Istenič rose, še posebno primerno za poletje. Nazdravite lahko samostojno, odlično pa se bo podala jagodam, svežemu ali kandiranemu ingverju ali hibiskusovim cvetom.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Tudi vi napačno shranjujete penino?

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana