Vse smešne alternative, kako odpreti buteljko brez odpirača

PeopleImages/Getty Images

Ste vedeli, da lahko buteljko vina odprete tudi brez odpirača?

Pred nami so prazniki in na obloženi mizi se bo verjetno znašla tudi kakšna buteljka dobrega vina. Njihove zamaške navadno odpremo z odpiračem, če tega nimamo pri roki, pa se lahko pred gosti znajdemo v pošteni zagati. A kot pravijo na spletu, se lahko iz takšne situacije izvlečemo z uporabo katerega izmed tikov za odpiranje steklenic brez odpirača. Malo za šalo smo zato spodaj nanizali nekaj zvijač, kako se dokopati do rujne kapljice pod zamaškom. Mogoče je bolje, da jih ne preizkušate.

S čevljem

Morda ste kdaj že slišali za star slovenski rek, da »voda še za v čevelj ni dobra«. No, morda bi moralo v čevelj romati vino! Seveda ne govorimo o zlivanju, a pravijo, da na ta način lahko odčepimo steklenico. Slednjo namreč postavimo v obutev tako, da je tam, kjer sicer sodi naša peta, stoji njeno dno. Nato s čevljem nekajkrat udarimo ob steno. Zamašek se bo ob vsakem sunku nekoliko premaknil in kmalu bo steklenica popolnoma odprta. Seveda pa pazite, da vino ne pristane na steni.

Z vžigalnikom

Tudi vžigalnik naj bi bil uporaben pripomoček pri odpiranju steklenic. Pod zamaškom se namreč skriva majhna količina zraka in če tega segrejemo, bo zamašek potisnilo iz vratu steklenice. Za odpiranje torej potrebujemo vžigalnik ali svečo. Plamen ognja namreč podržimo ob vratu steklenice in čakamo, da se zamašek začne premikati. Ko dovolj štrli iz njega, da ga lahko izvlečemo, je čas za zdravico!

Z likalnikom za lase

V sili se spomnimo tudi marsikaterih čudnih trikov in naj najprej opozorimo, da smo do tega precej skeptični. A kot pravi tiktok video, je buteljko vina mogoče odpreti celo z likalnikom za lase. Seveda gre za podoben princip kot pri zgornjem triku s plamenom. Zrak v steklenici segrejemo in ta dvigne zamašek. Skratka, pazite, da se ne opečete in po uporabi takoj izklopite likalnik iz vtičnice.

Preberite še: Ljubljanske stojnice: 7 stvari, ki so nam padle v oči

Fotografija: PeopleImages/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana