Odprta Kuhinja

FOTO: Rezanje lubenice bo tako najbolj preprosto!

Odpri galerijo
A+   A-
Kako narezati ta sočen sadež, sploh tak, ki je zares ogromen, da bomo lahko v njem čim prej uživali in bo strah pred madeži odveč? Poletno sladkanje bo pravkar postalo preprostejše.



Vsi smo vajeni velikih kosov lubenice, ki jih je težko jesti, ne da bi se pri tem popolnoma popackali. Sploh kadar v trgovini kupimo celoten sadež, je njegova priprava zaradi teže in okrogle oblike skorajda misija nemogoče. A obstaja način, kako iz sočne lubenice izrezati fine prigrizke, ki bodo nadvse praktični za postrežbo: razrezali smo veliko lubenico in se z njo tudi posladkali, rezultat pa najdete v spodnjem postopku.
Preberite tudi: Kako izbrati najboljšo lubenico

1. Najprej odrežemo dno in vrh lubenice.

ni podpisa
ni podpisa


2. Nato jo prerežemo na dve polovici.

ni podpisa
ni podpisa


3. Odrezano polovico postavimo na desko ter vzdolžno zarežemo enako široke trakove. Nato jo obrnemo za 90 stopinj ter znova vzdolžno razrežemo.

ni podpisa
ni podpisa


4. Lubenične palčke so nared za postrežbo, potrebujemo le še nekaj lačnih ust.
Preberite tudi: Navdušil vas bo ta najhitrejši način za pripravo najboljše limonade

 Si jo še kdaj pripravite? Sadna bovla iz lubenice

Ali veste? Kako dolgo lahko mokro perilo pustimo v pralnem stroju?
Datum Objave: 28.6.2019 ob 12:06

Več iz te teme:

lubenicarezanje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.