Navdušil vas bo ta najhitrejši način za pripravo najboljše limonade

Naj vam namignemo trik za pripravo najboljše limonade.

V vročih dneh moramo paziti, da dodobra hidriramo svoje telo. Če želimo vodi dodati nekaj okusa, je najbolje, da pripravimo limonado. Z okusno in poživljajočo limonado bomo poskrbeli še za veliko vitamina C ter drugih koristnih snovi za naš organizem.

Limonado je najbolje pripraviti na zalogo. Tako bo vedno pri roki in se gotovo ne bo zgodilo, da bi v poletnih dneh popili premalo tekočine. A včasih je iztiskanje neštetih limon malce zamudno, ožemalnik za citruse pa je precej nadležno čistiti. Zato vam danes razkrivamo preprost trik za pripravo limonovega soka, ki ga uporabljajo v restavracijah.

Ne le, da bo limonov sok tako res hitro nared, tudi bolj okusen bo. Na ta način boste namreč iz limon poleg soka iztisnili tudi eterično olje, ki bo okus še poudarilo in poživilo.

Priporočamo še: Fermentirana ingverjeva limonada, polna zdravja in svežine

Ne bomo potrebovali klasičnega ožemalnika

Za pripravo okusne limonade tako tokrat ne bomo uporabili ožemalnika temveč gospodinjskega pomočnika. Tistega, s katerim večino časa pripravljate testo, stepate smetane, pečete torte … Na njegov ročaj bomo nastavili metlico za stepanje. Nato pa bomo v priloženo posodo stresli poljubno količino na četrtinke narezanih limon. Priporočamo, da uporabite ekološko pridelane limone, sicer pa jih je pred našim »stepanjem« priporočljivo dobro umiti, da z njih izperete škropiva.

Preberite tudi: Je to res najboljši način kuhanja krompirja?

Nato zaženite gospodinjskega pomočnika in počakajte dobro minuto, lahko pa tudi malce več. Videli boste, kako učinkovito je metlica iztisnila sok iz limon. In kako okusen je! Ta način iztiskanja limon je predvsem uporaben tudi takrat, ko potrebujete limone za pripravo sirupov, glazur in limonovih krem. Navsezadnje si v vročih dneh radi privoščimo osvežilne limonove sladice, v vročini pa se nikomur ne ljubi prav dolgo časa stati za kuhinjskim pultom.

Fotografija: Getty Images
Vir: TheKitchn.com

Preverite še: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje
Novo na Onaplus: Bojim se, da fant pričakuje, da bom kot njegova mama
Ali veste? Kako dolgo lahko mokro perilo pustimo v pralnem stroju?
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana