Kako rešiti jed, ki smo jo preveč solili

Kaj storiti, ko smo preveč solili?

Brez panike, večinoma je mogoče napako zadovoljivo popraviti, prikriti – imejte pa v mislih, da kljub vsemu vsa ta sol najpogosteje ostane v hrani. Ljudje, ki se je morajo izogibati, to morajo vedeti.

Preden vse skupaj prepustite kanti za smeti, torej poskusite tole: najbolje sol nase veže krompir. Če pripravljate jed, ki je tako ali tako deloma škrobnata, dodajte nekaj več krompirja. Lahko uporabite celega, to nas je že več preizkusilo, in ga na koncu vzamete ven, na primer iz juhe.

Priporočamo še: Zakaj nekateri recepti tako poudarjajo sobno temperaturo masla in jajc

Tako boste nekaj soli celo odstranili; če boste krompir dodajali nariban, boste vse skupaj seveda samo razredčili. Kadar imate težave z jedjo, ki je preslana in hkrati vsebuje mlečne, kremne sestavine, za uravnavanje lahko dodate nekaj kisle smetane ali grškega jogurta. Včasih lahko prehudo slanost zakamuflira tudi dodatek sladkorja, vendar je to primerno samo pri nekaterih receptih. Če je težava tako velika, da jed niti ni uporabna, vas nič ne stane, če poskusite dodati žličko ali dve sladkorja ali medu. Še eno upanje so kisle reči: slanost poskušajte obvladati z nekaj kapljicami limoninega soka ali kisa.

Preberite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili

Fotografija: Getty Images

Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed