Kako skuhamo jajca, da rumenjak ostane popolnoma na sredini
Odpri galerijo
A+ A-
Priročen trik, ki nam pomaga do lepega videza jedi, v katerih igra ključno vlogo jajčni prerez.
Obračanje jajc
Naša avtorica Jasmina Pirnar Krope priporoča, da prvih pet minut kuhanja jajca neprestano nežno mešamo oziroma obračamo. Kuhanim nato odlijemo vročo vodo in prilijemo hladno, tako se bodo nehala kuhati. Najlažje jih lupimo od širšega dela proti ožjemu.
Stilisti hrane so še natančnejši. Takole svetujejo: dajte jih v lonec in jih prelijte z veliko količino hladne vode. Lonec postavite na močan ogenj in jajca nežno mešajte v smeri urinega kazalca. Nato po minuti ali dveh obrnite smer mešanja. Ko voda zavre, zmanjšajte ogenj, da nežno vre in kuhajte še 3 minute. Še vedno nežno mešajte. Ogenj ugasnite, posodo pokrijte. Jajca naj tako stojijo še 7 minut. Nato jih prelijte s hladno vodo in počakajte, da se popolnoma ohladijo.
Preberite tudi: Trik, kako na vrtu enakomerno zasaditi semena ali sadike
Jajca naj ležijo
Na spletu pa kroži tudi namig, naj jih 24 ur pred kuho položimo v vodoraven položaj. To lahko naredimo z vsakim jajcem posebej, lahko pa karton z jajci preprosto zatesnimo z elastiko in ga v hladilnik pospravimo tako, da jajca ležijo.
Priporočamo še: 8 napak, ki jih ne smete početi, če želite perfektno kuhana jajca
Naslovna fotografija: arinahabich/Getty Images
Datum Objave: 9.3.2022 ob 08:03