Krompirja nikoli ne smete shranjevati zraven te sestavine

Ne smemo metati vsega v en koš.

Ker je poraba tega gomolja v kuhinji zelo velika, ga mnogi v velikih količinah hranijo kar v shrambah ali kuhinjskih omaricah, da je vedno na zalogi. Krompir na srečo drži kar nekaj časa, a kmalu začne poganjati, kar kaže, da našim gomoljem poteka rok trajanja.

Da krompir drži dlje, se moramo pri shranjevanju držati določenih pravil. Kot večino ostalih živil ga ne smemo hraniti na sončni svetlobi. Najbolje je, da ga pospravimo v klet ali sobo, kjer je tema, krompir pa potrebuje tudi hladno atmosfero, zato ga gotovo ni pametno hraniti v bližini pečice, kamina ali radiatorjev.

Preberite tudi: Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)

A to že vemo. Hladni in suhi prostori so namreč najboljši za shranjevanje živil, dobro pa je, da takšne prostore vsake toliko tudi prezračimo. Obstaja pa sestavina, ki nam lahko pri shranjevanju krompirja precej pomeša štrene. Uganete, katera?

Govorimo o čebuli. Te namreč nikoli ne shranjujte v bližini krompirja, kaj šele v isti košari, čeprav, obe živili potrebujeta enake pogoje. Bližina čebule bo namreč pospešila brstenje krompirja in tako skrajšala njegov rok trajanja.

Preberite še: Jamie Oliver pravi, da je to najboljša jajčna omleta na svetu (VIDEO)

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana