Kuhinjsko vprašanje, ki buri duhove na googlu

Odprta kuhinja - česen

Glavo si vsak dan razbijamo z bolj ali manj perečimi dilemami, marsikatero vprašanje pa smo vpisali tudi v tisto vsevedno vrstico spletnega brskalnika.

Velikokrat brskamo za recepti, kuhinjskimi pripomočki in triki, a zdi se, da nekatera vprašanja pestijo veliko večjo populacijo nadobudnih domačih kuharjev, kot bi si mislili.

Opazili smo, da veliko uporabnikov googla pestijo merske enote, saj se je na mesečni lestvici najpogosteje zastavljenih vprašanj na osmem mestu znašla večna dilema pretvarjanja unčev v skodelice in grame. Mi smo jo že rešili v enem izmed preteklih člankov, zato smo brali dalje.

Nasmejali smo se ob pogostih vprašanjih o hujšanju, receptih za palačinke, presenetilo pa nas je vprašanje o česnu, ki očitno pesti precej ljudi.

Naj vam najprej zastavimo vprašanje: Ali veste, koliko mletega česna je toliko kot en strok?

Ker pravzaprav niti sami nismo bili prepričani, smo se zadevo odločili raziskati in prišli do sledečega zaključka: v jedeh je najbolje uporabiti svež česen, saj jim doda tisto pravo aromo, ki se z njegovo posušeno različico morda porazgubi. A če pri roki res nimamo svežega stroka, je najbolje, da se držimo univerzalnega načela, po katerem je en strok enak zvrhano polni čajni žlički česna v prahu.

Za vsak primer pa je seveda vedno dobro imeti kakšen strok na zalogi, sploh v hladnih dneh, ko se bo več kot prilegla topla česnova juhica, ki kot naravni antibiotik odžene marsikatero zdravstveno nadlogo, ki jo prinese jesen.

Foto: Thinkstock

Preberite še: Instant čvek z Nušo Lesar – Zaupala nam je recept za svojo najljubšo jed

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana