Martinova pojedina priljubljene blogerke Urške Fartelj

Prepričani smo, da smo našli recept za najboljšo račko, ki je toliko bolj mamljiva z doma izdelanimi mlinci in sladkim zeljem.

Urško Fartelj, ki ustvarja kulinarični blog 220 stopinj poševno, pozna že vsa Slovenija. Tudi mi smo se pred leti že gostili pri njej, tokrat pa smo izkoristili priliko in jo povprašali, ali bi ob martinovem z nami delila recept, ki bo za vedno ostal v naših kuharskih beležkah: takšnega, ki mu z barvnim svinčnikom pripišemo ‘vedno uspe’, po možnosti pa še pridenemo klicaj ali dva.

Tako vam že danes, nekaj dni pred praznikom, toplo priporočamo, da si do vikenda priskrbite sestavine in zavihate rokave. Če se boste držali Urškine recepture, bo račka imela hrustljavo skorjo, znotraj pa bo ostala še kako sočna, bolje rečeno, topila se vam bo v ustih. Mlinci bodo prekašali vse, saj bodo nastali z vašim trudom, kajti z njimi je enako kot z domačimi testeninami – lastnoročno pripravljene se ne morejo kosati z nobenimi iz trgovine, pa če so še tako drage. Zelje pa je tisti sladek poljubček, ki bo popestril vsak grižljaj in narisal nasmeh na obraz. In nikar ne izpustite hruške. No, pa nazdraviti s kozarcem mladega vina prav tako ne pozabite.

Kakšna je letina: Vinski letnik 2017

Domači mlinci s kislo smetano, zabeljeni z zaseko

Recept >>

Foto: Urška Fartelj

Rdeče zelje z jabolkom, hruško in vinom

Recept >>

Foto: Urška Fartelj

Počasi pečena raca v litoželeznem pekaču, nadevana z jabolkom in hruško

Recept >>

Foto: Urška Fartelj

Preberite še: Napake, ki jih delate kot gostitelj

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.