Najbolj preprost način za pripravo drobtin, ko jih nimate pri roki

Večeri so se ohladili, prilegli bi se slastni slivovi cmoki, vi pa nimate drobtin za zabelo?

Brez skrbi, cmokom se vam ni treba odreči, pa tudi zabeli ne. Če pri roki nimate drobtin, jih namreč v nekaj minutah lahko naredite sami. Prav tako jih lahko uporabite za hitro paniranje zrezkov, zabelo zelenjave ali kamor koli bi jih radi posuli. Če imate na zalogi kaj suhega kruha, bo šlo vse kot po maslu, saj posušene rezine le stresete v multipraktik in jih zmeljete, če pa suhega kruha nimate pri roki …

… lahko prav tako pripravite drobtine. Potrebujemo le nekaj rezin običajnega kruha, tudi toast, ki ga imamo ponavadi na zalogi, bo odlično odigral svojo vlogo. Dejstvo, da morajo biti drobtine suhe, naj vas ne skrbi, suh kruh bomo namreč ekspresno posušili. Še prej pa bomo zmleli rezine kruha ali toasta, ki ga imamo pri roki.

In še namig: domače drobtine bodo veliko boljše in hrustljave. Pravzaprav se tiste iz trgovine z njimi ne morejo kosati.

Kruh ali toast

Ko kruh zmeljemo, (pazite, da ga ne meljete predolgo in ne nastane prah), še sveže drobtine stresite na ponev. Prižgite plin na srednjo temperaturo in brez maščobe mešajte, da se drobtine počasi sušijo. Bodite pozorni, da se ne zažgejo, sicer pa se vam bodo gotovo posrečile. Po nekaj minutah boste opazili, da so drobtine suhe. Odstavite ponev, in drobtine stresite na krožnik, da se ohladijo. Nikar jih ne pokrivajte, saj bodo postale vlažne.

Tako, kupček drobtin je pripravljen in brez težav lahko nadaljujete s pripravo cmokov! Spodaj prilagamo še kratek video, kjer si lahko ogledate postopek ali pa dobite še dve dodatni ideji za pripravo drobtin.

Preberite še: Jesenske žemljice, ki jih morate poskusiti

Fotografija: Getty Images

Preberite na Mični: Grešim. In ni me sram. (Piše: Mateja)
In še na Onaplus: Mateja Kunc: Nihče ne more manipulirati z našimi mislimi
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana