Najboljši trik za stepanje sladke smetane brez mikserja

Ste si zaželeli smetane, pa nimate mikserja? smetana

Sezona svežega jagodičevja se je že pričela in vsi vemo, da je to najbolj okusno, če ga postrežemo z zvrhano žlico stepene sladke smetane. Kako pripraviti slednjo, ni ravno umetnost. Seveda, če imamo pri roki vse potrebne pripomočke. A včasih se zgodi, da v kuhinji žal nimamo vsega potrebnega pribora in v kriznih trenutkih se moramo pač malce znajti.

Morda je kriza v primeru sladke smetane malce močna beseda, a vseeno. Zaželeli ste si smetane, v bližini pa ni ne mikserja ne metlice za stepanje. Če se boste smetane lotili z vilicami, vas čaka dolg dan, ki se bo morda prevesil celo v dolgo noč. A na srečo obstaja trik, ki vas bo rešil iz krize.

Priporočamo še: Preprost način, kako rešiti preveč stepeno smetano

Rešitev tiči v kozarcu

Kozarcu s pokrovom, pravzaprav. V resnici ne tiči v njem, ampak je rešitev kozarec sam. Ali pa plastična posoda. Tudi s pokrovom. Skratka, smetana bo postrežena čez nekaj minut, najprej pa naj vam razložimo postopek.

Za stepanje smetane bomo potrebovali le dvoje. Kozarec s pokrovom oziroma plastično posodo s pokrovom in sladko smetano. Slednja mora biti zelo mrzla, naravnost iz zadnjega dela hladilnika. Če pa ste jo ravno prinesli iz trgovine, jo pred stepanjem za pet minut postavite v zamrzovalnik. Kozarec pa mora biti kar velik, priporočljivo je, da lahko vanj spravite vsaj 300 mililitrov tekočine, prav tako vam bo v pomoč mešalec za koktajle, če kozarca nimate.

Naj se stepanje prične.

V kozarec vlijte sladko smetano, da napolnite približno četrtino kozarca. Zaprite pokrovček in pričnite tresti kozarec, kot to počno izkušeni barmani v vašem najljubšem lokalu. Tri, štiri, zdaj: tresite, dokler se zvok smetane v kozarcu ne spremeni in utiša. Takrat boste vedeli, da je smetana stepena.

Odprite kozarec in preverite. Če smetana še ni dovolj stepena, nadaljujte, sicer pa ste pravkar rešili krizno situacijo in čas je, da s smetano obogatite vaše jagode, borovnice, torto ali karkoli drugega ste si zaželeli.

P.S. Če smetano radi sladkate ali ji dodate vaniljevo aromo, oboje le dodajte v kozarec.

Fotografija: Getty Images
Vir: Basically

Preverite še: Toniki: nova evforija na obzorju?
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana