Najenostavnejši način »sekljanja« čebule, na katerega niste pomislili

Preden pripravimo okusno rižoto, paradižnikovo omako ali golaž, nas najprej čaka ne tako zabavno opravilo. Sekljanje čebule. Pražena čebula je velikokrat osnova jedi, a v resnici ne predstavlja ravno zanimivega kuharskega izziva. Ker je rutina dokaj nadležna, si jo zato na različne načine poizkušamo olajšati.

Pred kratkim smo se spomnili načina, na katerega prej nismo pomislili, čebulo pa bo po hitrem postopku iz celote spremenil v majhne kosce. Solznih oči nam sicer ne bo prihranil, bomo pa na ta način prihranili nekaj dragocenih minut in čisto rezalno desko.

Potrebujemo le ribežen, ki ga sicer največkrat uporabljamo za ribanje sira. Čebulo olupimo, nato pa jo, kot bi obdelovali jabolka za jabolčni zavitek, prislonimo na površino z rezili. V nekaj potegih bo čebula spremenjena v majhne kosce, pripravljena za termično obdelavo.

Enostavno in hitreje

Noža in deske nam tako ni bilo treba uporabiti, ribežen pa le še speremo pod tekočo vodo in že smo pripravljeni na nadaljnjo kuharijo. Enak postopek lahko uporabite tudi, kadar recept od vas zahteva sesekljano šalotko, ta način pa ima še en bonus, ki nam bo pri pripravi jedi prišel prav. S tem, ko čebulo naribamo, iz nje izvabimo več sokov in tako se bo na ponvi hitreje zmehčala.

Kako dosežemo, da bo hitreje karamelizirala, lahko preberete tukaj, pred časom pa smo tudi preizkušali, kateri triki, ki preprečujejo jok, najbolj delujejo.

Preberite še: Slovenska pevka, ki je posodila glas junakinji Ledenega kraljestva

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed