Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Jesenske jedi za jesenske dni!



V rožnatem oktobru se v redakciji Okusov spogledujemo z rdečo peso. Odlično barvilo za sladke ali slane jedi zagotovi rožnato ali močno rubinasto barvo, pazite le, da ne kuhate v beli srajci, saj se ne boste znebili rdečih pik. Zavezali smo si predpasnik in enostaven, zdrav in zelo okusen recept, ki ne vzame veliko časa, je tu - špageti z rdečo peso.

Jesenski prazniki so spomin na prastare običaje, ko je bila dobra žetev odločilna za preživetje zime. Trgatev, pospravljanje krompirja, obiranje oljk, jabolk, zlaganje drv ... vse je lahko razlog za jesenski praznik. Praznovanje seveda zahteva obloženo mizo, na kateri ne sme manjkati sladica. Beba Splichal je z receptom za jesensko vegansko gibanico poskrbela za resnično presenečenje. Recept je poenostavljen in veganiziran prav za to priložnost. Morate ga preizkusiti. Če boste testo raje kupili, poiščite stojnico, kjer ga prodajajo na liste. Manj plastične embalaže, več veselja.

V sobotni prilogi Slovenskih novic tudi o tem, s čim vse je Ivan Kastelic v Lučah pri Grosupljem razvajal naše okusojedce. V gostilni pr' Mrtinet se vse vrti okoli njihovega odličnega žara, z njega je prišla tudi sladica.
Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.10.2019 ob 07:10

Več iz te teme:

rdeča pesašpageti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja