Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Prvi poletni vikend in kar dobrega zraven sodi.

Marsikdo reče, da je voda najboljša pijača. Ja, srečni smo lahko, da jo pri nas lahko pijemo iz pipe. A kljub temu jo kupujemo v plastenkah. Dušimo se v plastiki, bojimo se prihodnosti, prikimavamo, da je res tako, in zraven držimo v rokah plastenko vode ali soka, ki smo ju kupili maloprej. A da se tudi drugače. Kar na domačem kuhinjskem pultu lahko v steklenem kozarcu naredimo osvežilno fermentirano pijačo. Potrebujemo le vodo iz pipe, kos ingverjeve korenine, sladkor, limono, in fermentirana ingverjeva limonada je tu!

Ajdovi falafli z avokadom in rdečim zeljem ter maroška solata s kuskusom, piščancem in pistacijami sta le dva izmed privlačnih receptov Saša Šketa. V našem tedenskem jedilniku jih je nanizal še pet in tudi na sladkosnede ni pozabil: bananine palačinke z mislijem, grškim jogurtom in medom so kot nalašč za poletne dni.

Pivo ni le odlično za žejo, vmešamo ga lahko tudi v čokoladni kolač. Za vse nejeverne Tomaže objavljamo izvrstni recept v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Preberite še: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana