Orientalska tehnika obdelave mesa, ki jo morate uvesti v svojo kuhinjo

Ste se kdaj spraševali, zakaj je meso v azijskih restavracijah tako mehko?

Ste že bili v kitajski restavraciji? Potem gotovo veste, kako mehko je meso v tamkajšnjih omakah in kako nežna je njegova tekstura. Tudi omake so tam nekaj čisto posebnega, saj v slovenski kuhinji redko najdemo takšno konsistenco. Morda je videti, da v Aziji poznajo skrivno sestavino, s katero dosegajo zgoraj omenjene rezultate, a v resnici imate to magično sestavino v tem trenutku najverjetneje v domači shrambi tudi vi. Gre namreč za koruzni škrob in tehniko, ki ji v angleškem jeziku pravimo velveting: narediti nekaj bolj žametno.

Če si torej v svojo kuhinjo želite prinesti malce orientalskega preobrata, se je dobro naučiti te tehnike, ki ima kar nekaj prednosti. Poleg tega, da boste z azijskim krožnikom v tem času vsaj za nekaj trenutkov skočili na gurmansko potovanje, so jedi, pripravljene na ta način, zelo preproste, pa tudi hitre in okusne!

Žlička sestavine, ki naredi razliko

Najprej moramo marinirati meso. Ne glede na to, katero vrsto mesa imate na zalogi, bo osnovna marinada ostala enaka. Potrebujete eno čajno žličko koruznega škroba. To zmešate skupaj z eno veliko žlico sojine omake in eno veliko žlico rastlinskega olja. Dobro premešate in v marinado namočite na čim tanjše koščke rezano meso. Nato vse skupaj pokrijete in za 30 minut položite v hladilnik.

Za še več okusa lahko marinadi dodate tudi žličko riževega kisa, za še bolj želatinasto teksturo pa lahko marinadi dodate en beljak. Poigrate se lahko tudi z zelišči in drugimi okusi. V marinado lahko vmešate sekljano mlado čebulo ali česen, na primer.

In nato nas do okusnega kosila loči le še preprost korak. Kose mesa moramo popeči na vročem olju in kosilo je nared. Na ponvi segrejete olje ter meso prepražite. Dodate mu lahko malce zelenjave, zraven skuhate nekaj pesti riža in že je na mizi okusno azijsko kosilo, pripravljeno v nekaj minutah! Odlično, kajne?

Preberite še: Kako rešiti zelene paradižnike

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed