Paniranje brez packarije: tako ne boste imeli lepljivih prstov

Kljub temu da je pred nami post in bomo s cvrtjem morda naredili malce premora, si gre tale trik zagotovo zapomniti za kasneje.

Ko vam bo zadišalo ocvrto meso ali pa kakšno drugo paniranje, se spomnite tega prispevka. Vemo, da to dejanje v kuhinji pusti pravo razdejanje. Raztresena moka, drobtine, morda celo kakšna kaplja razžvrkljanih jajc. In seveda, lepljivi prsti. Navadno se nam pri tem kuhinjskem opravilu na blazinicah naberejo nekakšni naprstniki iz paniranja, ki nas precej motijo, ko poizkušamo dokončati dunajske zrezke, pohane marele ali kakšno drugo panirano jed. A kot kaže, so umazani prsti preteklost. Našli smo namreč čisto preprost način, kako se temu izogniti.

Pravzaprav je trik, kako se izogniti paniranim prstom, tako smešno preprost, da se prav čudimo, da smo ga šele spoznali. Lahko si mislite, da smo ga zasledili med brskanjem po družbenih omrežjih. Le kaj bi v teh dneh brez facebooka, instagrama in tiktoka, kajne? Skratka, ugotovili smo, da smo imeli s paniranjem težave zato, ker smo ves čas uporabljali obe roki. Tako so se na obeh enakomerno prijeli moka, drobtine in jajca. Rešitev namreč tiči v uporabi ene roke za paniranje s suhimi sestavinami, druge pa z mokrimi. Tako se packarija ne bo prijela na naše prste. Genialno!

Postopek čistega paniranja, kot bi ga lahko poimenovali, lahko vidite v zgornjem videu. Levo roko uporabimo za moko in drobtine, z desno pa paniranje primemo takrat, ko so na vrsti jajca. In tako na koncu roke le splaknemo pod toplo vodo, nadležno odstranjevanje panirane skorjice pa tako končno odpade.

Preberite še: Zato morate krompir, ki kali, čim prej porabiti

Fotografija: Getty Images/Kerkez

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed