Odprta Kuhinja

Pet nasvetov za najboljši ocvrt krompirček

Odpri galerijo
A+   A-
Da ne bomo cvrli le krofov.



Ker imamo olje ravno pri roki, bomo pristavili še en pisker in ocvrli še krompir. Vonj po cvrtju znamo že odgnati, zato si lahko v pustnem času damo duška.

Marsikdo bi se strinjal, da je najboljši ocvrt krompirček mogoče dobiti v restavracijah s hitro prehrano. Pa veste, kje tiči njihova skrivnost? Obstaja pet trikov, kako lahko na preprost način navaden krompirček spremenite v pravo poslastico.

Spremenite obliko


Krompir lahko razrežete na vse možne načine, da pa bo tak kot v restavraciji, se ga morate lotiti malce bolj natančno. Potrudite se ga narezati na čim bolj enake kose, saj se bo tako krompir tako tudi bolj enakomerno spekel.

Pred cvrtjem ga namočite


Narezan krompirček namočite v slano vodo iz dveh razlogov: Voda bo iz krompirja potegnila odvečno količino škroba, kar bo pripomoglo, da se bo bolj enakomerno spekel, zaradi soli v vodi pa bo ostal veliko okusen. Pazite le, da pred cvrtjem krompir dobro odcedite in obrišete.

Ocvrite ga dvakrat


Morda se ne sliši tako, a verjemite, to je trik, da bo veliko bolj hrustljav. Olje najprej segrejte na 190 stopinj (pomagajte si s termometrom) ter vanj položite krompir. V vročem olju ga pustite dobro minuto, da postane rumenkast. Nato ga odcedite ter ga na sobni temperaturi pustite 15 minut, da se ohladi. Nato ga ponovno položite v vroče olje in cvrite, dokler ne postane zlatorjav.

Osolite ga takoj po cvrtju


Takoj, ko krompirček vzamete iz olja, ga posolite. Sol se bo tako razporedila po celotni površini.

Dodatno ga začinite


Pri pripravi krompirčka lahko eksperimentirate tudi z drugimi začimbami, ne le s soljo. Na sveže ocvrt krompirček potresite sladko papriko v prahu, kajenski poper ali česnov prah. Začinjen krompirček bo še bolj okusen.
Preberite še: Naš vodnik za najbolj okusno pustno rajanje

Fotografija: Unsplash/Emmy Smith
Vir: Thekitchn.com
Datum Objave: 14.2.2018 ob 11:02

Več iz te teme:

krompirpomfrikrompirčekocvrt

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.