Pet nasvetov za najboljši ocvrt krompirček

Da ne bomo cvrli le krofov.

Ker imamo olje ravno pri roki, bomo pristavili še en pisker in ocvrli še krompir. Vonj po cvrtju znamo že odgnati, zato si lahko v pustnem času damo duška.

Marsikdo bi se strinjal, da je najboljši ocvrt krompirček mogoče dobiti v restavracijah s hitro prehrano. Pa veste, kje tiči njihova skrivnost? Obstaja pet trikov, kako lahko na preprost način navaden krompirček spremenite v pravo poslastico.

Spremenite obliko

Krompir lahko razrežete na vse možne načine, da pa bo tak kot v restavraciji, se ga morate lotiti malce bolj natančno. Potrudite se ga narezati na čim bolj enake kose, saj se bo tako krompir tako tudi bolj enakomerno spekel.

Pred cvrtjem ga namočite

Narezan krompirček namočite v slano vodo iz dveh razlogov: Voda bo iz krompirja potegnila odvečno količino škroba, kar bo pripomoglo, da se bo bolj enakomerno spekel, zaradi soli v vodi pa bo ostal veliko okusen. Pazite le, da pred cvrtjem krompir dobro odcedite in obrišete.

Ocvrite ga dvakrat

Morda se ne sliši tako, a verjemite, to je trik, da bo veliko bolj hrustljav. Olje najprej segrejte na 190 stopinj (pomagajte si s termometrom) ter vanj položite krompir. V vročem olju ga pustite dobro minuto, da postane rumenkast. Nato ga odcedite ter ga na sobni temperaturi pustite 15 minut, da se ohladi. Nato ga ponovno položite v vroče olje in cvrite, dokler ne postane zlatorjav.

Osolite ga takoj po cvrtju

Takoj, ko krompirček vzamete iz olja, ga posolite. Sol se bo tako razporedila po celotni površini.

Dodatno ga začinite

Pri pripravi krompirčka lahko eksperimentirate tudi z drugimi začimbami, ne le s soljo. Na sveže ocvrt krompirček potresite sladko papriko v prahu, kajenski poper ali česnov prah. Začinjen krompirček bo še bolj okusen.

Preberite še: Naš vodnik za najbolj okusno pustno rajanje

Fotografija: Unsplash/Emmy Smith
Vir: Thekitchn.com

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana