Petsekundni trik za predpripravo piščanca, ki je navdušil splet

Čisto preprost trik, nad katerim boste navdušeni.

Velikokrat pripravljate piščanca? Belo meso je v uporabi za veliko jedi in ker je tako multipraktično in hranilno živilo, je dobro poznati nekaj kuhinjskih trikov, da ga lahko pripravimo še hitreje. Pred časom smo ugotovili, kako preprečiti, da bi meso postalo suho in pusto. Sestavino, ki preprečuje sušenje mesa, boste našli tukaj. Kako pa je z ostalo pripravo? Gotovo ste se že srečali s tistimi gumijastimi in neprijetno sluzastimi belimi deli piščanca, ki se jih navadno trudimo odstraniti, ko pripravljamo fileje.

Pred dnevi smo na družbenih omrežjih zasledili trik, kako se jih v nekaj sekundah znebimo s pomočjo vilic in papirnate brisačke. Trik je popolnoma preprost, v le eni potezi in z dvema pripomočkoma se bomo znebili gumijastih delov piščanca, ki si jih ne želimo v jedeh.

Kaj moramo storiti?

Dekle, ki je trik pokazala na družbenem omrežju TikTok, je najprej prijela za file piščanca pri vrhu, ravno pri gumijastem delu. Nato pa je tako, kot si lahko ogledate v spodnjem videu, postavila vilice in s papirnato brisačko prijela za žilo. V le eni preprosti potezi je ves gumijast del odstranila od preostalega mesa. Na ta način ni bojazni, da bi v jedi, ki ste jo skuhali s piščancem, naleteli na kakšno neprijetnost, ki je ne bi mogli dobro zgristi.

Piščanec je pripravljen na mariniranje, rezanje na kosce ali kakršen koli drugi kuharski prijem, ki se ga boste lotili.

Preberite še: Sladkor: To je v resnici razlika med belim in rjavim

Fotografija: vkuslandia/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana