Poceni sestavina, ki bo pričarala zelo kremaste testenine

Pa smo ponovno pri testeninah. Nikoli jih ni dovolj, kajne?

Testenine se v našem loncu znajdejo zelo pogosto. Zelo so raznolike, zato si jih privoščimo celo večkrat na teden. Različne oblike pričarajo nove jedi, prav tako jih obogatijo takšne in drugačne omake. Najraje od vseh imamo seveda kremaste sestavine, torej takšne, v katerih omako smo dodali nekaj mlečnega, smetanastega. Od kisle in sladke smetane do rikote in maskarponeja, v omako za testenine smo vmešali že čisto vse. Nedavno pa smo zaradi praznega hladilnika med prazniki nekoliko eksperimentirali in našli še eno sestavino, ki nam je nadvse všeč!

Priporočamo še: VIDEO: Rižota iz pečice, ki je ni potrebno mešati

Govorimo o kremnem siru, ki se s testeninami neverjetno dobro razume. Ne glede na znamko proizvajalca bo teksturo vsake omake spremenil v neskončno kremasto. Gotovo poznate Philadelphio, ABC ali katerega od namazov slovenskih mlekarn. Kateri izdelek izbrati za omake, je odvisno od vašega okusa, razliko med posameznimi produkti pa boste prepoznali predvsem v slanosti in čvrstosti sira.

Kremni sir namesto rikote

Skratka, kremni sir brez težav nadomesti rikoto ali skuto v omakah. Kombiniramo ga lahko k nežnim zeliščnim omakam ali k bolj aromatičnim in močnim paradižnikovim omakam.

Postopek gre takole: najprej na nekaj kapljah oljčnega olja popražite čebulo ali česen, lahko tudi oboje. Nato dodajte sesekljane paradižnike, paradižnikovo mezgo ali drugo osnovo, ki jo želite uporabiti za omako. Ko se kuhanje približuje koncu, v omako vmešajte eno veliko žlico kremnega sira na osebo. Lahko tudi več, več kremnega sira boste uporabili, bolj kremasta bo omaka.

In še dodaten nasvet: Priporočamo, da namesto ponve za kuhanje uporabite kozico oziroma lonec z veliko površino, saj se bo sir tako lepše topil.

Preberite še: Najboljši način za čiščenje vinskih kozarcev

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed